6 calitati ca sa fii parintele perfect pentru copilul tau. Le ai si tu? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

6 calitati ca sa fii parintele perfect pentru copilul tau. Le ai si tu?

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 6 calitati ca sa fii parintele perfect pentru copilul tau. Le ai si tu?
parintele perfect - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-2717347_1920

Nu e parinte care sa nu-si doreasca sa fie parintele perfect pentru copilul sau. Nu este tocmai usor, dar merita tot efortul. De modul in care stim sa ne comportam cu copiii nostri depinde dezvoltarea lor armonioasa, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional.

Iata 6 calitati pe care ar trebui sa le aiba parintele perfect:

1. Rabdarea

Ca orice alta meserie, pentru a o invata, meseria de parinte necesita multa rabdare. Incepand de la noptile private de somn cand copilul este mic, pana la crizele de personalitate din copilarie si “bataliile” din anii adolescentei, fiecare dintre aceste etape are nevoie de “portia” de rabdare.

Atunci cand iti lipseste rabdarea nu faci altceva decat sa-ti frustrezi copilul, ceea ce, in final va duce la frustrarea ta.

Cu cat vrei sa fii un parinte mai bun, cu atat trebuie sa fi un parinte mai rabdator. Numara pana la 10, respira adanc, ia o pauza, fa un pas inapoi, intreaba-te “Chiar e asa de important lucrul asta?”, apoi ia deciziile in consecinta.

2. Atentia

Vremurile pe care le traim ne impiedica sa petrecem mai mult timp decat ar trebui cu copiii nostri. Insa, putinul timp care este dedicat lor, ar fi bine sa fie in exclusivitate pentru ei: jucati-va impreuna, desenati, cantati dansati. NU raspundeti la telefon, NU trageti cu ochiul la computer sau televizor. Toata atentia trebuie sa fie indreptata spre copil.

Citeste si: Ţi-e ruşine cum se comportă copilul tău? Sfaturi cum să faci faţă

3. Consecventa

Copiii au nevoie de reguli. Si regula este regula. Nu o zi da, o zi nu. Daca regulile se schimba de la o zi la alta pentru aceeasi situatie, copiii devin foarte confuzi si nu stiu cum sa reactioneze. Daca nu le este clar, nu se simt in siguranta. Sunt agitati si pot da mari batai de cap parintilor. Adapteaza explicarea regulilor pentru varsta copilului tau si lasa-l sa stie ca incalcarea ei atrage dupa sine consecinte.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/07/2021