4. Scobitul in nas
Scobitul in nas, atingerea zonelor intime sau dezbracatul sunt doar cateva exemple care ii pot pune pe parinti in incurcatura atunci cand sunt cu copilul in public. Desi nu putem vorbi de niste obiceiuri “grave”, este totusi indicat sa reducem la copiii nostri aceste “activitati”. Acest lucru il obtinem prin distragerea atentiei si gasirea altor preocupari. Atat timp cat mainile sunt ocupate cu altceva, ele nu vor mai fi cu siguranta, in nas, ureche, pantaloni etc.
Totusi, verifica daca nu cumva copilul are vreun disconfort in zonele pe care le pipaie mereu: poate avea o alergie sau o buba in nas, il pot durea urechile (otita, oreion), poate avea infectie urinara sau o infectie in zona genitala.
5. Crizele temperamentale
Nu e parinte care sa nu se fi confruntat cu ele. Fie ca vrea sa-i cumperi ceva de la magazin, fie ca vrea o jucarie, fie ca vrea sa vada un anumit desen animat, atunci cand nu i se face pe plac, se declanseaza vulcanul: tipete, plansete, tavaleli.
Perioada “critica” este intre 18 luni si 2 ani. De obicei aceste crize apar pe fondul unor frustrari, oboseala, foame, plictiseala. Cel mai usor scapi de ele prevenindu-le. NU pleca cu copilul la drum daca nu este odihnit, daca n-a mancat sau daca nu i-ai acordat pana atunci toata atentia ta.
Citeste aici Cum să calmezi crizele de nervi ale copiilor în funcţie de vârstă
Imagine de Виктория Бородинова de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta