5 metode pentru a-ți ajuta copilul să își depășească fobia de apă - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 metode pentru a-ți ajuta copilul să își depășească fobia de apă

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 5 metode pentru a-ți ajuta copilul să își depășească fobia de apă
obiceiuri sanatoase care pot polua apa

În timp ce unii copii adoră să se bălăcească în apă și învață rapid să înoate, pentru alții apa poate fi un teritoriu necunoscut, în care se tem să se aventureze. Fobia de apă poate apărea din diverse motive, de la o experiență neplăcută la teama de un mediu diferit, însă poate fi depășită.

Dacă vrei ca micuțul tău să se poată bucura de apă la fel ca ceilalți copii, trebuie să ai răbdare și să știi cum să abordezi situația, astfel încât teama lui să nu se înrăutățească. Iată câteva metode recomandate de psihiatri prin care îl poți ajuta să-și depășească fobia:

Nu îl forța să intre în apă

Poate cel mai important sfat este să nu îl obligi pe cel mic să intre în apă, dacă el nu se simte suficient de încrezător pentru asta. El trebuie să capete singur încredere și să își dorească să intre singur în apă. În primul rând, trebuie să știi că multor copii le este frică de apa adâncă, așa că vor refuza să intre în piscinele clasice sau în apa mării. În schimb, te poți reorienta spre o astfel de piscină gonflabilă și accesorii, cu un design atractiv pentru cei mici. Copilul va căpăta încredere văzând că apa nu este adâncă și se va simți confortabil să se joace în piscină și să se familiarizeze cu acest mediu nou pentru el.

Lasă-l să observe mai întâi oamenii în apă

Dacă mergeți la mare sau la piscină, iar cel mic refuză categoric să intre în apă, lasă-l să observe de pe margine cum înoată oamenii și ceilalți copii. Este foarte important ca cel mic să nu simtă că este ceva în neregulă cu el pentru că îi este teamă de apă, așa că nu încerca să îl cerți sau să îl dai drept exemplu negativ, ci adoptă o atitudine pozitivă și încurajatoare. Când el se simte suficient de încrezător, propune-i să faceți o plimbare pe malul mării sau pe marginea piscinei și continuă să îl asiguri că totul este bine. Copilul trebuie să aibă încredere deplină în tine și să știe că alături de tine nu i se va întâmpla nimic rău.

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2IWf2UP

Cuvinte cheie:
Data articol: 17/10/2019