5 lucruri pe care sa NU le faci in educarea copilului tau - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 lucruri pe care sa NU le faci in educarea copilului tau

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 5 lucruri pe care sa NU le faci in educarea copilului tau
Cum sa educi copilul
In perioada primei copilarii pana spre varsta de 6, 7 ani, copilul va cauta sa isi umple „ghiozdanelul” mintii si inimii lui cu tot ce ii dai tu (comportamente, cuvinte, informatii, sentimente) si isi va forma deja o viziune asupra lumii. Fii foarte atenta la tot ce ii dai si de-acum incolo pentru ca este ceea ce va retine el referitor la oameni si viata, in general, si de care se va folosi si in anii maturitatii. De aceea este foarte important sa fii cu ochii in patru si in aceasta perioada a vietii lui.

1. NU il lasa sa faca tot ce vrea!

Este nevoie sa il inveti ce este libertatea adevarata si sa i-o oferi, altfel va fugi in bratele falsei libertati promovate din plin de societatea de astazi, si va avea mult de suferit. Libertatea adevarata merge mana in mana cu dragostea adevarata. Invata-l sa te asculte din dragoste de tine, si nu din frica. E important sa vii tu inspre el, sa cauti sa il cunosti, ca sa invete ca asta inseamna adevarata dragoste. Numai asa, va proceda si el mai tarziu cu cei din jurul lui si cu tine, in viitor.
Dragostea pentru copilul tau trebuie sa insemne si interes pentru viitorul lui, pentru viata lui. Astfel ca atunci cand esti convinsa ca un anumit lucru i-ar face mai bine, l-ar ajuta mai mult, nu trebuie sa cedezi ci sa faci ceea ce crezi tu, indiferent de atitudinea lui.
 

2. NU il ignora vreodata!

Ca sa fie gata sa comunice, sa se descurce cu ceilalti oameni, sa isi formeze relatii sanatoase, trebuie ca el sa aiba deja asta acasa. Modelul din familie este ca o aureola care il va insoti toata viata si va atrage acelasi gen de oameni si de relatii. Trebuie sa il lasi sa spuna ceea ce are el de spus de fiecare data, pentru ca nimic nu este „aiurea” sau in plus. Omul cauta mereu sa se exprime, la fiecare varsta altfel, si atunci, rolul tau este sa il privesti si sa il asculti. Este nevoie, da, sa joci un pic rolul unui terapeut cu el. Aceasta atitudine il va ajuta sa stie cum sa faca fata durerii, relatiilor esuate sau asteptarilor neimplinite pe care le va intampina in viata.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 13/07/2018