Shop
Ultimele 100 de articole

5 intrebari carora un parinte bun trebuie sa le stie raspunsul

26 iunie 2017, , Vizualizări:
parintii trebuie sa le faca - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - children-1661803_1920
Indiferent daca inca nu esti parinte sau ai deja copii, sigur te-ai intrebat la un moment dat daca esti sau vei fi o mama sau un tata bun. Majoritatea persoanelor se raporteaza la proprii parinti, se identifica deseori cu valorile primite de la acestia si ca si in cazul lor, la fel se vor forma si viitorii adulti. Cati dintre noi nu spuneam cand ne dojenea mama sau cand tata nu ne intelegea: „Eu nu voi face niciodata asa cand voi avea copii”.
Situaţia parentingului modern ne impune sa ne autoanalizam foarte bien ca si parinţi, mai ales ca avem acces la atat de multa informaţie si de la sfaturi cat se poate de clare si interesante de la specialistii in domeniu. Prin urmare, dragi parinţi, trebuie sa trecem prin filtrul stilului nostru de parenting si rasunsurile pe care le putem oferi acestor intrebari:
1. Sunt un model bun pentru fiul/ fiica mea?
Inainte de a tranti un scaun cand esti nervos ori de a tipa/injura, pune-ti intrebarea: „asa o sa reactioneze si cel mic atunci cand se va infuria?” Fii constient in permanenta de faptul ca esti un model pentru copil.
Nu te va scuza in fata micutului -„Fa cum iti spun eu, nu cum fac eu!”. Acest sfat este daunator pentru copii, deoarece sunt mai mari sansele de a copia comportamentul adultilor decat de a asculta discursul lor verbal, compus din sfaturi si comenzi. Aceasta poate suna ca un cliseu, dar cresterea unui copil implica intr-adevar o multime de responsabilitati, mai ales aceea de a fi o persoana onesta, auto-disciplinata, care face ceea ce spune sau sfatuieste pe altii sa faca.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.