Shop
Ultimele 100 de articole

40 de trucuri care te vor ajuta sa cresti un copil grozav!

10 noiembrie 2018, , Vizualizări:
trucuri copii grozavi
Dorinta cea mai mare a unui parinte este sa aiba un copil sanatos, fericit, capabil sa se descurce in cele mai diverse situatii, care sa fie apreciat si iubit de cei din jur. In acest scop, facem toate eforturile posibile, inca din primele zile de viata ale acestuia. Alaturi de dragostea si de rabdarea noastra, pentru a creste un copil grozav este necesar sa tinem cont si de sfaturi date de catre specialisti. Sa aflam care sunt acestea, precum si ce ar trebui sa facem pentru a le pune cat mai bine in practica in viata de zi cu zi.
 

Ce poti sa faci pentru a creste un copil extraordinar

 
Straduieste-te sa te comporti cu copilul tau bazandu-te pe aceste principii: grija, angajamentul fata de el, relaxarea, daruirea de afectiune
Pentru a avea un copil grozav,  fericit si capabil sa se descurce in viata de zi cu zi, ar trebui sa incercam sa ne indeplinim urmatoarele obiective:
• Sa fim mereu vigilenti – Acest demers nu presupune sa facem totul in locul lui si sa credem ca este mereu in pericol, ci sa fim receptivi la nevoile sale, sa-i aratam din plin sustinerea noastra
• Sa fim cat mai relaxati- Chiar daca nu este usor sa ajungem sa ne si relaxam, este foarte important sa facem acest lucru pentru copil. Numai asa ii vom transmite o stare de bine, de incredere. 
• Sa ii aratam din plin afectiunea noastra- Fie ca este vorba despre imbratisari, mangaieri sau vorbe de alint, copilul le va primi pe acestea cu mare bucurie. Il vom ajuta mai mult decat ne imaginam, in conditiile in care se va simti iubit, va avea o mai mare stima de sine si va fi mai putin predispus starilor de anxietate. Toate acestea vor crea premisa unei bune dezvoltari, din toate punctele de vedere.
 

Asculta-ti mereu copilul

 
Desi este o adevarata provocare sa facem fata presiunilor la care suntem supusi zi de zi, este esential sa le acordam copiilor nostri sansa de a-i asculta.
Daca vom putea sa le aratam cat de importanti sunt pentru noi, ca se pot baza oricand pe sprijinul nostru, copiii vor invata sa fie mai empatici. De asemenea, legaturile dintre noi vor deveni tot mai stranse.
 

Straduieste-te sa fii cat mai putin un parinte „elicopter”

 
A fi un astfel de parinte presupune sa te implici exagerat de mult in viata copilului tau.
Dar pentru a creste un copil grozav, care sa fie cat mai independent, sa-si rezolve singur problemele, este necesar sa incerci sa nu mai fii un „parinte elicopter”. 
Pentru binele sau va trebui sa gasesti echilibrul dintre grija constanta, preocuparea pentru binele sau si acordarea posibilitatii sa invete cum sa-si poarte si singur de grija. Numai asa il vei ajuta sa devina un adult responsabil.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu