4 trucuri care te vor ajuta să înveți copilul să recicleze - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 trucuri care te vor ajuta să înveți copilul să recicleze

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 4 trucuri care te vor ajuta să înveți copilul să recicleze
reciclare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Cu toții suntem direct responsabili de ceea ce facem în mediul ce ne înconjoară și trebuie să fim conștienți de faptul că fiecare acțiune are urmări în viitor. Respectul pentru natură trebuie să fie încă una din moștenirile pe care le lăsăm tinerei generații și pentru acesta este necesară o educare timpurie și o informare corectă asupra a ceea ce se poate face pentru mediul înconjurător.

Nu puține sunt dovezile tot mai des întâlnite în viața de zi cu zi și în mediul online despre impactul pe care neglijența oamenilor îl are asupra naturii și copiii trebuie să afle cât mai mult despre importanța reciclării pentru a deveni adulți responsabili. Sigur, după cum ne putem da seama, reciclarea gunoaielor nu se numără printre activitățile preferate de cei mici, însă noi îți oferim câteva mici sfaturi pentru ca juniorul tău să privească acest proces cu alți ochi.

Ce este reciclarea?

În termeni oficiali, reciclarea este procesul prin care anumite deșeuri sunt colectate și trec printr-un proces de transformare spre a deveni noi obiecte. Mai pe înțelesul celor mici, în orice gunoi există acea parte ce poate fi salvată și reutilizată sub altă formă. Atât tu, cât și copiii, trebuie să știți că reciclarea nu ne ajută doar să sortăm corect gunoiul, dar și să protejăm resursele ce sunt direct afectate: pădurea, apele și aerul. De exemplu, dacă s-ar recicla toate ziarele, s-ar putea salva aproximativ 250 de milioane de copaci în fiecare an. Pungile de plastic ce ajung în ocean ucid anual peste un milion de creaturi marine, iar un recipient din sticlă are nevoie de 4000 de ani pentru a se descompune…și lista poate continua.

Foarte important de reținut este faptul că nu tot ceea ce aruncăm la gunoi este reutilizabil. Așadar, trebuie să vă îndreptați atenția spre sticlele de plastic, conservele de aluminiu, hârtii/ziare/reviste, borcane și recipiente din sticlă, pungi din hârtie sau plastic. Atenție, fără cutii de pizza sau ambalaje în care se transportă mâncarea și bucăți de oglindă sau ambalaje de
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2LHl7aL

Data articol: 26/07/2019