Shop
Ultimele 100 de articole

4 sfaturi salvatoare pentru a invata copiii bunele maniere

04 septembrie 2021, , Vizualizări:
invata copiii bunele maniere - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-6578335_1920

Nu e parinte care sa nu vrea sa-si invete copiii despre bunele maniere. Un copil care cunoste regulile de bune maniere este privit altfel in societate, iar parintii isi merita, cu prisosinta, laudele.

Iata 4 sfaturi foate usor de pus in practica ce va vor ajuta sa exersati mai bine cu copiii bunele maniere.

1. Lauda si faptele marunte

Se intampla deseori ca parintii sa scape din vedere lucruri marunte si sa acorde o importanta mai mare unor aspecte pe care le considera la momentul respectiv mult mai importante. Insa, pentru a-i face pe copii sa respecte bunele maniere, trebuie sa lauzi si faptele marunte: a mancat in liniste, acasa sau la restaurant, a tinut usa pentru o persoana in varsta, a citit in liniste meniul de la restaurant etc. Fiecare fapta buna laudata il va determina pe copil sa mai faca si altele.

2. Cere-le parerea

Atunci cand discuti cu copiii despre bunele maniere este foarte bine daca ii implici sipe ei in scenariu. De exemplu, spui o poveste in care personajul principal nu respecta bunele maniere si apoi ii intrebi pe copii ce parere au. Ii poti intreba ce este gresit in poveste si cum ar trebui indreptate lucrurile. Atunci cand sunt implicati si li se cere si lor parererea, copiii sunt mult mai receptivi la informatiile primite.

Citeste si: Bune maniere la copii: 13 lucruri pe care orice copil trebuie să le ştie

3. Mancati des in familie

Desi poate parea ca nu au nicio legatura cu bunele maniere, realitatea este cu totul alta. Mesele in familie sunt o cale excelenta de a exersa bunele maniere la masa. Cum se folosesc corect tacamurile, cum se mesteca corect, ce fel de conservatii ar trebui purtate la masa, cum sa reactioneze cand nu-i place un anumit fel de mancare, astfel incat atunci cand sunteti in vizita sau la resaurant, unele lucruri sa fie deja bine stapanite de catre copii.

4. Repetitia e mama invataturii

Aceasta zicala veche de cand lumea este tot timpul “la moda” si valabila in orice circumstante. Nimic nu se invata din prima. Este nevoie de multa practica. Chiar daca ti se poate parea ca te transformi intr-o placa de pick-up stricata, repeta-i de fiecare data copilului reguli ca “te rog”, “multumesc” si altele.

Nu rata nici: Bunele maniere la copii. O notiune demodata?

Imagine de mathgun de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.