4 lucruri pe care le-am invatat dupa ce mi-am pierdut copilul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 lucruri pe care le-am invatat dupa ce mi-am pierdut copilul

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 4 lucruri pe care le-am invatat dupa ce mi-am pierdut copilul
am invatat dupa ce mi-am pierdut copilul
Credit foto: Depositphotos.com

Ati intrat vreodata in panica dupa ce v-ati ratacit cheile de la casa, telefonul sau copilul?

Sa-ti pierzi copilul este de departe cel mai dureros lucru ce i se poate intampla unui parinte. Si cine a patit-o nu trebuie judecat, ci inteles.

Iata povestea unui barbat al carui copil de 4 ani s-a ratacit in mall si invatamintele pe care le-a tras dupa aceasta experienta.

Am mers la mall cu copiii mei, sa ma intalnesc cu fratele meu, sa mancam impreuna si sa ne distram putin cu cei mici. Eram doi tatici cu 8 copii, cu varste sub 8 ani. Apoi am vizitat cateva magazine. Copiii alergau in jurul nostru, radeau si se distrau. Am folosit scarile rulante, copiii sunt incantati de ele. Am intrat intr-un magazin cu echipamente de schi. N-am stat mai mult de un minut. Cand m-am intors, toti copiii erau in fata magazinului, mai putin baiatul meu de 4 ani. Unde e Berkeley?, am intrebat. Toti au ridicat din umeri si au inceput sa-l strige. Eu am intrat in panica. Nu aveam nicio idee unde ar putea fi. Si daca eu eram atat de speriat, cum s-o fi simtit copilul?! Am luat legatura cu securitatea mall-ului, l-am descris si am pornit cautarile. Eu in stanga, fratele meu in dreapta.

L-am gasit la aproximativ 30 de metri de magazin, in bratele unei femei care incerca sa-l linisteasca. Luase si ea legatura cu securitatea mall-ului. M-am apropiat de ei si mi-am luat copilul in brate. Am stat imbratisati mai mult de 45 de secunde. Si el m-a strans in brate la fel de tare. „Mi-a fost frica, tati! Te iubesc, tati!”, mi-a spus. „Si mie mi-a fost frica! Si eu te iubesc! Sunt foarte bucuros ca suntem impreuna din nou”.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Dupa aceasta experienta am invatat ca…

Iti trebuie un plan pe care sa-l stie si copilul in caz ca va rataciti unul de celalat

Cea mai mare frica a mea a fost ca baiatul meu nu avea niciun punct de reper. Nu stia ce sa faca daca se va rataci vreodata. Nu le-am sugerat niciodata copiilor sa ia legatura cu oamenii de la securitate sau sa ne intalnim intr-o anumita zona. Din acel moment am facut un plan de urgenta pentru toti copiii, astfel incat toti sa stie ce au de facut intr-o situatie asemanatoare.

SOS! S-a ratacit copilul de tine! Sfaturi practice

Copiii pot disparea intr-o secunda

Nu subestima niciodata abilitatea unui copil de a-ti disparea de sub ochi.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/02/2024