4 greseli ale parintilor in educarea copiilor. ATENTIE, induc copiii in eroare! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 greseli ale parintilor in educarea copiilor. ATENTIE, induc copiii in eroare!

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 4 greseli ale parintilor in educarea copiilor. ATENTIE, induc copiii in eroare!
Greseli ale parintilor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - family-2972218_1920

Greseli ale parintilor. In incercarea de a-i educa pe cei mici, unii parinti comit greseli care induc copiii in eroare. Desi spun una, comportamentul parintilor arata cu totul altceva, iar copiii sunt confuzi. Nu stiu pe care dintre cele doua variante sa le creada.

Iata cateva greseli ale parintilor pe care acestia le fac in incercarea de a-si educa copiii si cum sa le eviti.

Greseli ale parintilor #1. Tipi la copii

Tipatul nu face decat sa-i invete pe copii ca este ok sa-si piarda calmul atunci cand sunt suparati. Nu este in regula sa tipi la copilul tau, sa nu mai faca zgomot, de exemplu. Este un nonsens sa incerci sa corectezi un comportament gresit cu un alt comportament gresit.

Condu-l prin exemplul personal si ramai calm si rational. Daca simti ca esti pe cale sa izbucnesti pune-ti copilul sa se linisteasca atatea minute cati ani are el, spune-i pe un ton linistit ce, din ceea ce a facut, te-a suparat, dupa care acorda-ti putin timp pentru a te linisti. Dupa aceea, atrage-i atentia copilului ca trebuie sa-si ceara scuze, imbratisati-va si treci mai departe. Nu continua sa-ti disciplinezi copilul sau sa te astepti ca si partenerul tau sa-i atraga atentia mai tarziu. Odata ce ati rezolvat chestiunea, consider-o incheiata pentru totdeauna.

Citeste si: Top 5 greseli pe care le fac parintii de adolescenti

Greseli ale parintilor #2. Ii raspunzi cu aceeasi moneda

I-ai raspuns vreodata copilului la fel dupa ce el te-a lovit, ciupit sau muscat? Daca ai procedat astfel, afla ca „nu i-ai dat o lectie”ca este rau sa ataci fizic pe cineva, de fapt nu ai facut altceva decat sa intaresti o practica gresita, repetand comportamentul inadecvat al celui mic.

Cea mai buna modalitate de a raspunde unei agresiuni fizice este sa-l indepartezi pe copil din contextul violent si sa-i oferi o perioada de x minute (cati ani are el) sa se linisteasca, explicandu-i ferm, insa calm ca ceea a facut nu este acceptabil si spuneti-i si motivul pentru care un asemenea comportament este gresit. Nu uita, copiii sunt excelenti imitatori si vor copia manierele si comportamentele tale, iar tu vrei ca ei sa te vada mereu calm si rational. Insista pe scuze, indiferent pe cine au ranit, apoi imbratiseaza-i si uita subiectul.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 31/03/2022