Shop
Ultimele 100 de articole

10 tipuri de oameni de la care sa nu accepti sfaturi de parenting

03 noiembrie 2018, , Vizualizări:
sfaturi de parenting
In calitate de parinte este aproape inevitabil sa nu primești, cel putin o data, sfaturi nesolicitate din partea unui alt adult, apropiat sau nu. Sfaturile de parenting nesolicitate sunt cel putin deranjante, mai ales cand persoana in cauza nici macar nu are copii. Iti oferim aici 10 tipuri de oameni de la care sa nu accepti sfaturi alaturi de recomandari pentru a ieși cu bine din asemenea situatii.
Bunicul este de parere ca cel mic trebuie lasat sa planga pana nu mai poate. Sora ta crede ca iti rasfeti prea mult copilul, iar vecina de la etajul 3 sustine ca ești nesabuita daca nu ii pui aparat dentar celui mic. Nu mai mentionam acele persoane atoateștiutoare care nici macar nu sunt parinti. Aceste sfaturi de parenting sunt aproape intotdeauna nesolicitate și cu atat mai putin dorite. Iar cand provin de la persoane complet straine, ajung sa te exaspereze. Insa tu incerci sa iti pastrezi calmul și politetea, evitand o reactie prea… efervescenta.

Tipuri de oameni de la care sa nu accepti sfaturi de parenting

1. Doamne necunoscute de la magazinul alimentar (dar nici domnii nu sunt mai prejos). Sau de la farmacie. Sau din orice alt loc public, care habar nu au nimic despre tine și despre copilul tau și totuși se grabesc sa emita judecati de valoare. Credeti-ma cand va spun raspicat: nu am nevoie de sfatul vostru!
2. Fratele meu/sora mea fara copii. Te iubesc frate, te ador, dar știi vorba aceea frate, frate, dar pana unde se poate. Sincer iti spun, pana cand nu vei sta toata noaptea treaz, pana cand nu vei fi plin de caca de bebeluș pe maini și de voma pe haine nu iti am nevoie de sfatul tau.
3. Orice fel de ruda care se simte datoare sa emita o parere cu privire la modul in care iti crești sau mai bine zis ar trebui sa iti crești copilul. Nu am nevoie de opinia voastra!
4. Aici se includ, de fapt, toate acele persoane care nu au copii. Teoriile și sfaturile de parenting nu au absolut nicio valoare daca nu ai trecut efectiv prin acele lucruri. Nu am incredere suta la suta nici macar intr-un medic pediatru care nu este, la randul sau, posesor al cel putin unui copil. Prin urmare, da, voi oameni fara griji și copii, nu am nevoie de parerile voastre!
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax