Shop
Ultimele 100 de articole

10 semne de proasta crestere. Copii rai sau parinti nepriceputi?

20 mai 2019, , Vizualizări:
educatie copii - vorbe copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Cand un copil are un coportament nepotrivit ne grabim sa il acuzam ca este rau, obraznic, rasfatat…

Dar reprosurile ar trebui sa fie mai degraba indreptate catre parinti, nu catre copil, pentru ca ei sunt cei care ar trebui sa corecteze comportamentul urat al celui mic. A educa si a creste un copil este probabil cea mai grea „meserie” din lume, una care iti scoate in cale provocari peste provocari.

Niciun parinte nu s-a nascut invatat, prin urmare nu exista parinte care sa nu faca si greseli in cresterea celor mici; dar important este sa iti dai seama unde te poti corecta si pe tine, ca adult responsabil, si pe copilul tau, care este, pana la urma, „oglinda” ta. Comportamentul si atitudinea unui copil sunt legate in mod direct de ceea ce invata de la parinti.

Noi, adultii, suntem responsabili de tot ce fac copiii nostri, iar daca recunosti aceste 10 semne de proasta crestere, inseamna ca o sa ai serios de lucru atat la propria atitudine, cat si la cea a micutului tau.

1. Copilul minte?

Poate esti prea strict, iar din cauza severitatii tale copilul simte nevoia sa remodeleze adevarul, astfel incat sa nu te supere. Expertii sustin ca un model de educatie autoritar poate face un copil sa minta si sa pacaleasca pentru a iesi basma curata din anumite situatii, pentru a evita pedepsele si furia parintilor.

2. Copilul are un respect de sine scazut?

Se crede inferior celorlalti si spune mereu ca nu poate sa faca ceva? Este foarte posibil sa nu se rasfete, ci sa fie un copil prea putin incurajat. Incearca sa nu mai subliniezi greselile pe care le face, ci sa-l stimulezi laudand ceea ce face bine.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu