Shop
Ultimele 100 de articole

10 motive sa admiri copiii “obraznici”. Afla de ce nu se incadreaza ei in „norme”

03 august 2018, , Vizualizări: ...
copii obraznici - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Exista o categorie de copii despre care unii spun ca sunt “obraznici”. Altii le spun mai “finut” – nazdravani. Ii recunosti din prima: sunt galagiosi si insistenti in a obtine ceea ce-si doresc. Parintii, uneori ajunsi la epuizare, viseaza la ziua in care copiii lor se vor comporta si ei “frumos”, conform “normelor”.

Si apoi apar intrebarile: Tu ai fost cuminte cand erai mic? Tu ai manca ceva care ti se pare ca arata dezgustator? Ti se intampla sa fii nervos si nerabdator?

 

Acesti copii sunt normali, asa cum si tu esti normal. Iar unii dintre acesti copii “obraznici” manifesta de pe acum spiritul de lider care va deveni, cand va fi mare.

 

Iata 10 motive sa admiri copiii “obraznici”, potrivit lifehack.org:

 

 

  1. Sunt independenti

De obicei sunt catalogati “obraznici” copiii care spun ce gandesc. In scoli se promoveaza “incadrarea in norme”, insa cei mai mari antreprenori, oameni de stiinta si artisti au fost cei care nu s-au conformat “normelor”. Calitatile acestor copii sunt descoperite mult mai tarziu, cand abilitatea lor de a gandi pentru ei insisi si de a face ceea ce gandesc ii va conduce spre succes.

 

 

  1. Sunt creativi

Copiii “obraznici” nu doar ca gandesc, insa gandesc diferit fata de ceilalti. Creativitatea lor nu poate fi infranata. Si cand te gandesti ca adultilor de azi li se spune sa nu mai fie incuiati la minte?!

 

 

  1. Sunt sensibili

Copiii “obraznici” simt imediat durerea si nedreptatea si se manifesta furios cand o intalnesc. Daca atunci cand sunt mici se manifesta doar in interesul propriu, pe masura ce cresc au abilitatea de a empatiza, iar sensibilitatea lor va duce mari acte de generozitate.

 

 

 

  1. Sunt puternici

Oamenii sunt animale sociale. Sa ai puterea de a infrunta presiunile sociale este impresionant. Copiii care au curajul sa se opuna, care vor sa se imbrace altfel, care vor sa-si urmeze propriile interese, care spun ceea ce gandesc dovedesc ca sunt puternici. In anii de adolescenta pot deveni nepoliticosi, dezagreabili, insa acestea ar trebui privite ca o forma de separare de autoritatea parintilor, un pas spre maturitate. In tot acest timp ei trebuie sa fie asigurati ca sunt iubiti si respectati de parintii lor.

 

 

  1. Vor sa fie intelesi

Copiii vorbesc mai tare sau au crize de nervi pentru ca nu se simt auziti, pentru ca se simt nerespectati si neintelesi. Prin aceasta maniera de comportament cred ca se fac auziti. De cele mai multe ori se linistesc atunci cand si-au dat seama ca sunt intelesi, chiar daca raspunsul la ceea ce au cerut este NU.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu