10 momente grele din viata unei mame. Tu ai trecut prin ele? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 momente grele din viata unei mame. Tu ai trecut prin ele?

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 10 momente grele din viata unei mame. Tu ai trecut prin ele?

Sa fii mama este una dintre cele mai frumoase “meserii” din lume, insa poate fi si o misiune coplesitoare. Mamele au o multime de lucruri de care se tem, dar pe care le tin ascunse in sufletul lor. Iata 10 momente grele din viata unei mame.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
  1. Are probleme cu granita subtire dintre “a fi parinte” si “a fi prietenul copilului”

Mamele nu-si doresc mai mult decat zambetul pe fata frumosului ei copil, sa se distreze alaturi de el, sa fie prieteni. Pe masura ce copilul creste trebuie sa intervina si ca adult, care sa-l disciplineze, sa-i creeze obiceiuri sanatoase, sa-l invete sa deprinda abilitati ce ii vor folosi in viata de adult.

 

  1. A plans de mii de ori pentru copilul ei, de bucurie, de tristete, de furie…

Incepand cu ziua in care a ramas insarcinata, o femeie intra intr-un carusel al emotiilor. Primele lacrimi sunt de confuzie si de incantare, apoi, gratie hormonilor, are schimbari de bruste de stare care se termina tot in lacrimi. Plange cand naste, plange cand copilul are temperatura, cand se raneste. Plange la fiecare borna importanta din viata copilului ei: cand merge in picioare, cand vorbeste, cand merge la gradinita, la scoala etc.

 

  1. Din femeie devine eroina dupa ce a nascut

Toate femeile sunt obisnuite, pana cand devin mame. Apoi, vad lumea prin ochii unui agent CIA. Imediat ce copilul se naste se transforma in eroine. Scaneaza fiecare perimetru pentru a elimina toate pericolele potentiale, sunt suspicioase la straini, au grija ca atat copilul lor, cat si al altora sa se comporte civilizat la locul de joaca. Si nu se antreneaza pentru asta. Pur si simplu se intampla.

 

  1. Stie ca toate sfaturile ei vor fi considerate “predici”

Mamele vor sa isi impartaseasca experientele lor cu copiii lor, insa de cele mai multe ori, copiii vor avea propriile alegeri si nu vor baga in seama “predicile” mamei. Ele vor ramane, insa, pe “pozitii” ca un soldat credincios si va “predica” pana cand copilul va intelege si va avea un comportament bun.

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 23/08/2017