10 lectii de viata pe care copiii ar trebui sa le invete de la parinti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 lectii de viata pe care copiii ar trebui sa le invete de la parinti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 10 lectii de viata pe care copiii ar trebui sa le invete de la parinti
familie parinti copii lectii de viata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Toti parintii isi doresc ce e mai bun pentru copiii lor si ar vrea ca ei sa invete cele mai importante valori de viata.

 

Iata 10 lectii pe care copiii ar trebui sa le invete de la parintii lor.

 

  1. Sa nu inceteze sa citeasca si sa invete

Cu cat vor citi mai mult si vor invata, cu atat mai deschisa le va fi mintea si vor sti ca in lume exista o multime de alternative, posibilitati si solutii. Invata-ti copilul sa fie deschis, sa-si aleaga modele bune, si nu in ultimul rand, fii tu insuti in model bun.

 

 

  1. Sa se joace frumos cu ceilalti

In ziua de azi se pune mare accent pe munca in echipa, pe acceptarea celorlalti asa cum sunt. Iar acest lucru nu se poate face fara abilitatea de a empatiza. Incurajeaza-ti copilul sa se joace frumos cu ceilalti copii, sa lucreze impreuna in atingerea diverselor obiective. Invata-l despre toleranta si despre empatie, despre acceptarea si validarea punctelor de vedere ale celorlalti, chiar daca nu este de acord cu ele.

 

 

  1. Sa rezolve conflictele amiabil

Dezacordurile sunt inevitabile in viata. Copiii ar trebui sa stie ce este un conflict de idei si cum sa-l rezolve. Tehnica respiratiei profunde este foarte importanta. La fel si cantarirea fiecarui aspect al problemei ivite. Invata-ti copilul sa puna accentul pe rezolvarea problemei si nu pe persoana cu care are un dezacord.

 

 

  1. Sa-si faca vocea auzita, in sensul bun

Incurajeaza-ti copilul sa isi sustina punctul de vedere, insa intr-un mod politicos. Comunicarea este una dintre cele mai de pret unelte pe care omul le are si daca o utilizeaza cum trebuie are toate sansele de reusita. In plus, copilul trebuie sa stie ca parintele sau este intotdeauna alaturi de el spre a-l sustine si a-l apara.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 05/07/2017