Iata 7 lucruri pe care copiii le fac deseori si care pe parinti, cel putin pe unii dintre ei, ii enerveaza la culme. Cunoscandu-le, poate va va fi mai usor sa reusiti in procesul de educatie al copiilor vostri.
Educaţia copiilor este un capitol foarte sensibil pentru părinţi. Pana la 4 ani, mulţi copii traversează crizele emoţionale, ceea ce specialiştii străini numesc “tantrums”, acele manifestari în care tu ca părinte pari că nu mai ştii cum să procedezi să o scoţi la capăt, să îi restabileşti starea emoţională stabilă, să înţelegi ce vrea, să reuşeşti să îl şi educi, dar şi să menţii şi relaţia bună cu copilul tău.
Acum ca ai scapat de carucioare, de suzete si de biberoane, e timpul sa te intrebi daca micutul tau e pregatit sa treaca la urmatoarea etapa a vietii sale: gradinita. Exista o multime de mamici care se sperie la gandul ca juniorul nu se va integra, nu va intelege si nu va accepta programul de gradinita.
In cultura comerciala in care traim, este usor sa se piarda informatiile despre ce inseamna cu adevarat Sarbatorile de Pasti de care ne apropiem.
Nu cred sa existe un act sa provoace mai multa valva, suferinta si neputinta decat suptul degetului la copii (sau al degetelor) si mai ales, a celor trecuti de varsta de 5 ani.
Daca esti parinte de baiat, ai auzit cu siguranta despre fimoza, daca nu te-ai confruntat deja cu aceasta problema. Iata ce trebuie sa stii despre fimoza
Bucataria proprie contine o multime de lucruri care pot servi drept echipament pentru experimente stiintifice.
Cresterea copiilor nu este floare la ureche. Responsabilitatile sunt uriase, iar de modul in care parintii aleg sa-si creasca si sa-si educe copilul depinde dezvoltarea armonioasa a viitorului adult.
Cuvintele rostite de un parinte catre copilul sau lasa pentru totdeauna urme in el: bune sau mai putin bune. Copilul e dependent permanent de feedback-ul pe care il primeste de la parintii lui si isi formeaza propria impresie despre cine e el, despre personalitatea
Bunăstarea noastră nu este ceva punctual sau ceva spre care ne putem îndrepta degetul pentru a putea puncta sursa ei.
Copiii Diamant sunt noua generatie de copii-minune care se nasc dupa generatia Curcubeu.
Într-un fel sau altul, aproape toți părinții se pot identifica cu următoarele situații: copilul nu ascultă, nu este interesat să facă ceea ce i se cere și, mai mult decât atât, se consideră „șeful” familiei.
Noii parinti au indoieli cu privire la orice aspect referitor la bebelus. Avem nevoie de liniste deplina cand doarme micutul? Pot sa ma uit la televizor cand alaptez bebelusul?
Lumea inconjuratoare poate fi destul de inspaimantatoare pentru un copil. Ei pot vedea la stiri tot felul de lucruri care sa-i sperie.
Dimineața, graba e inevitabilă. Ghiozdanul e pregătit, micul dejun e pe masă, iar cel mic e gata de plecare. Dar stai puțin… pantofii?
Iata 14 confesiuni ale copiilor cu parinti divortati, sub protectia anonimatului, obtinute cu ajutorul unei aplicatii pentru telefonul mobil – Whisper.
Animale de companie. In ultima perioada copiii tai incearca sa te convinga sa va luati un animal de companie?
De cand vine copilul pe lume, preocuparea parintilor si a pediatrilor sunt graficele de crestere la copii.
Doare. Doare tare. Doare amintirea, atat de puternic incat parca o simti in celule, in oase, in carne, in organe.
Cele mai frecvente probleme de limbaj ale copiilor sunt cele din categoria tulburarilor de pronuntie, in special cele de tip dislalic.