Pentru părinți, alegerea hainelor potrivite pentru copii poate fi o adevărată provocare, mai ales când vine vorba de piesele vestimentare indispensabile pentru fiecare etapă de creștere.
E din nou timpul sa inchinam un pahar pentru anul care trece si sa privim cu speranta spre cel care vine.
Sarbatorile de Craciun sunt poate cel mai frumos moment al anului. In ciuda stresului si agitatiei, este momentul in care fiecare incearca sa fie mai bun, sa-si viziteze rudele si prietenii, sa ofere cadouri specifice de Craciun celor dragi.
Nu doar elevii primesc zilnic teme pentru acasă și sunt mustrați de profesori în fața clasei pentru că nu și-au îndeplinit sarcinile, ci și părinții prin ale căror odrasle se reflectă munca și atenția pe care o oferă acestora.
Viața cu un copil sau adolescent cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) poate fi frustrantă, chiar copleșitoare.
Crizele de furie la copii (tantrums) sunt destul de dese si nu ar trebui incadrate in categoria comportamentelor gresite. Ele sunt normale si trebuie tratate cu mult calm.
Nu e parinte care sa nu fi facut macar o greseala in educatia copiilor lor. Si multe din greseli sunt facute fara voia lor, din dorinta de a da o cat mai buna educatie copiilor.
Toti parintii stiu cat de important este anturajul pentru copilul tau. Cu atat mai mult, parintii de adolescenti cunosc faptul ca anturajul nepotrivit se poate transforma intr-un real pericol.
Acum ca ai scapat de carucioare, de suzete si de biberoane, e timpul sa te intrebi daca micutul tau e pregatit sa treaca la urmatoarea etapa a vietii sale: gradinita. Exista o multime de mamici care se sperie la gandul ca juniorul nu se va integra, nu va intelege si nu va accepta programul de gradinita.
Săptămâna Toleranței – 11-17 noiembrie – este o inițiativă a Organizației Salvați Copiii România prin care propunem cadrelor didactice o serie de activități dezvoltate pentru a promova cultura toleranței în școli și grădinițe.
Timpul in care iti plimbai linistita puiul cu caruciorul prin parc a trecut, iar acum ai un mic nazdravan cu personalitate care doreste sa isi exprime in mod liber sentimentele si emotiile. Ei bine, trebuie sa stii ca fiecare copil este diferit, iar in general, baietii au mai multa energie si isi exprima in mod diferit emotiile decat fetele.
Povestea de mai jos apartinei unei mamici care a trecut de la extazul aflarii vestii ca este insarcinata, la agonia vestii ca este diabetica.
Meseria de parinte nu este una deloc usoara, mai ales daca te afli pentru prima oara intr-o asemenea situatie. Iata povestea unei tinere mame la venirea pe lume a primului sau copil.
Unele cuvinte pe care le folosesti pot fi prea dure pentru copilul tau. S-ar putea sa nu-ti dai seama, insa ele pot fi extrem de negative.
Multi parinti isi doresc sa aiba doi copii. Rivalitatea dintre frati apare din competitia pentru dragoste.
Imaginati-va urmatorul scenariu: Ati dus copilul la scoala, v-ati stabilit planurile pentru ziua ce urmeaza, va pregatiti de actiune cand primiti un mesaj ca acesta si-a uitat (DIN NOU) caietul de teme acasa si are nevoie URGENTA de el. Ce faceti?
E greu de crezut ca n-ai mintit niciodata in viata ta sau ca nu te-ai intalnit pana acum cu vreun mincionos. Cu toate acestea, cel mai mult te sperie faptul ca propriii copii te mint.
Ca părinţi, avem multe roluri în viaţa copiilor noştri. Suntem prieteni, bucătari, şoferi, asistenţi medicali, animatori, bodyguarzi. Însă cel mai important dintre toate este rolul de profesor. Orice părinte să străduie să îi transmită copilului său cele mai bune lecţii de viaţă care să-i fie de ajutor în creşterea şi dezvoltarea lui fizică şi emoţională.
Stresul este o notiune cu care deja ne-am obisnuit. Cand eram mici, noi, parintii, am auzit de cuvantul “stres” abia inspre anii adolescentei si cei care ne vorbeau despre stres nu stiau foarte bine sa ni-l defineasca.
Crizele de furie in public pot fi prevenite inca de dinainte de a iesi din casa. Iar cand simti ca “temperatura” e in crestere, o poti “scadea” rapid.