Cum sa alegi crenvurstii. Regula nr. 4: INTREBATI CARE ESTE DATA EXPIRARII LOR!
Crenvurstii se cumpara varsati (sau vrac), de cele mai multe ori, direct din galantare. Nu intotdeauna nimerim unul cu eticheta, care sa ne spuna clar pana la ce data pot fi consumati. Este un detaliu esential, mai ales atunci cand ii cumparam pentru copii!
Cum sa alegi crenvurstii. Regula nr. 5: NU DATI COPIILOR MAI MULT DE MAXIMUM DOI CRENVURSTI PE SAPTAMANA!
Desigur, asta daca vorbim despre copii care au trecut de cel putin doi ani. In cazul copiilor mai mici, nici nu poate fi vorba de consum de crenvursti!
Citeste si: Ce fel de salam sa alegi? La ce sa fii atent cand cumperi
Cum sa alegi crenvurstii. Regula nr. 6: INDEPARTATI INVELISUL!
Dupa fierberea crenvurstilor (maximum 3 minute dupa ce a clocotit apa, intrucat ei sunt prefierti, iar daca ii lasam mai mult, ei se vor sparge) indepartati membrana lor, pentru ca vorbim de o membrana artificiala, chiar daca ea este comestibila.
Top 10 marci de crenvursti dupa continutul de carne:
- Pikok/Polonia cu 93% carne din pulpa de porc si fara aditivi;
- Golfera/Italia cu 88% carne de pui si 2 aditivi;
- AIA/Italia cu88% carne de curcan si pui, dar cu 5 aditivi;
- Dulano/Germania cu 87% carne de porc si 2 aditivi;
- Aldis/Romania cu 87% carne (60% piept de pui si 27% carne lucru pui) cu 3 aditivi;
- Martinel/Reinert/Romania cu 85% carne de porc si 3 aditivi;
- Pikok/Polonia cu 85% carne (72% piept de pui si 13% carne din pulpa de pui) si 9 aditivi;
- Perfect Poultry/Slovenia cu 82% carne de pui si 5 aditivi;
- Agil/Romania cu 80% piept de pui si fara aditivi;
- Zimbo/Ungaria cu 80% carne (60% carne de porc si 20% carne de vita) si 5 aditivi.
Topul a fost alacatuit de catre Asociatia Pro Consumatori. Specialistii APC au achizitionat 43 de tipuri de produs din hipermarketuri si supermarketuri si iata tot ce s-a descoperit in urma studiului.
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!