Oana Benghe, fondatoarea gradinitei Diamond Kids: “Centrul educatiei parentale este copilul” - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Oana Benghe, fondatoarea gradinitei Diamond Kids: “Centrul educatiei parentale este copilul”

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Oana Benghe, fondatoarea gradinitei Diamond Kids: “Centrul educatiei parentale este copilul”
diamond kids

Sa ai idei indraznete? Nu, nu e ceva nou in ziua de azi. Dar sa le pui in practica intr-un timp scurt pe motiv ca vor ajuta un numar mare de oamenii…as spune ca e ceva indraznet.
Sa fii tu intr-o lume care te vrea altcineva? Ei bine, la lucrul acesta avem de lucrat cu totii…

Insa nu si Oana Benghe – fondatoarea primei gradinite dedicate noii generatii de copii, “Diamond Kids”. Ea are curajul sa vada unicitatea copiilor noi generatii si sa le creeze un spatiu in care sa se manifeste liber, firesc, uman…

 

Mai multe despre Oana, despre “copiii de diamant” si despre gradinita care prinde aripi, gasiti in interviul de mai jos:

– Din punctul tau de vedere, care sunt caracteristicile principale care definesc “noua generatie de copii”?
– Oana: Aceasta noua generatie de copii, “The New Ones” cum ii numim noi, sunt copii care se nasc cu un grad mai ridicat de constiinta. Putem vedea la ei o sensibilitate aparte, o intelelpciune profunda si o empatie naturala. Sunt copii care sunt retrasi, vorbesc doar cand este nevoie si atunci spun lucruri intelepte, inteleg foarte usor tot ce se intampla in jurul lor, sunt geniali, prind din zbor orice fel nou de a face lucurile, sunt dornici sa socializeze si sa co-creeze, impreuna cu adultii sau cu alti copii. Au un simt al dreptatii si al adevarului foarte bine dezvoltat. Ce poate fi nou pentru adulti la astfel de copii este capacitatea lor de a-si manifesta natural pasiunile, fara sa mai fi facut inainte sau sa fi luat lectii in acest sens.
De exemplu, ii putem auzi sa stie sa cante la pian, pur si simplu, fara sa fi luat lectii de pian vreodata. Sau ii putem vedea pictand tablouri superbe, fara sa fi luat vreo lectie de pictura. Sau sa faca fotografii, sau sa rezolve ecuatii matematice complexe fara sa ii fi invatat cineva.
Per ansamblu, ii putem vedea pe acesti copii ca pe niste persoane blande, asezate, armonioase, pline de iubire, intelepte, atente la tot ce se intampla in jurul lor, pline de intelegere fata de tot si de toate, dispuse sa faca lucruri pentru altii si pentru umanitate in general. Au ceva aparte, emana o iubire si asezare, pe care le simti din prima.
Ce este clar diferit la aceasta generatie este ca nu sunt rautaciosi sau egoisti. O sa ii vedem foarte rar sau, deloc, vorbind urat cu sau de alti copii, batandu-se, tipand, urland, fiind invidiosi.
– Cum a luat nastere ideea gradinitei Diamond Kids?
– Oana: Eu in copilaria mea si de-a lungul vietii am fost cam singura si neinteleasa. Acum, la maturitate am inteles ce nevoi aveam in copilarie si care dintre ele mi-au fost acoperite si care nu. Si, acest spatiu si acest concept au fost create tocmai pentru a le oferi copiilor o educatie adaptata nevoilor lor reale si pentru a le potenta si valida genialitatea innascuta.

Citeste continuarea pe SFATGRADINITE.RO.

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 30/09/2015