Shop
Ultimele 100 de articole

Igiena dinti copii cu Aquafresh

eruptie dinti copii - sfatulparintilor.ro - dreamstime_com

Ce trebuie să ştii despre erupţia dentară

Erupţia dentară este una dintre problemele cu care se confruntă copiii şi părinţii deopotrivă. Să o recunoaştem deschis — nu este o perioadă uşoară pentru nici unul dintre voi.

detalii
dinti copii - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Despre rolul fluorului în sănătatea dinților copiilor

Fluorul este prezent în mod natural în numeroase alimente şi în unele tipuri de apă potabilă, însă cantitatea de fluor variază de la o regiune la alta. Majoritatea apei îmbuteliate nu conţine fluor. Apa fluorizată se asociază cu o reducere de 20 – 40% a incidenţei cariior.

detalii
dinti-sanatate-copii-sfatulparintilor.ro-dreamstime_com

Alimentaţia unui copil pentru a avea dinţi sănătoşi

O alimentaţie sănătoasă este una dintre cele mai importante căi pentru a avea o cavitate orală sănătoasă. Unii dintre nutrienţii din alimentele pe care le consumăm ajută la formarea dinţilor puternici, iar unele dintre componentele alimentelor pot reprezenta provocări pentru sănătatea cavităţii orale.

detalii
cadere dinti lapte copii - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Primii dinţi definitivi. Căderea dinţilor de lapte

Un dinte slăbit! Dintele se clatină din rădăcină şi apare întrebarea — când va cădea? Este una dintre primele experienţe ale vieţii pe care nu o dăm vreodată uitării. Însă ştiţi ce se întâmplă cu adevărat atunci când copiilor încep să le cadă dinţii?

detalii

Gura copilului dumneavoastră, inainte de apariţia dinţilor

Deşi ar putea părea că nou-născutul nu are dinţi, fiecare nou-născut are de fapt la naştere două seturi de dinţi care nu au erupt încă – atât dinţii de lapte cât şi dinţii definitivi. Dinţii sunt nedezvoltaţi la naştere, însă nu durează mult până în momentul în care vor apărea!

detalii
Meniu