EVENIMENT RAR. Conjunctie Saturn-Jupiter. Vor fi o planeta dubla. Ce aduce marea intalnire dintre Marele Profesor si Marele Benefic? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

EVENIMENT RAR. Conjunctie Saturn-Jupiter. Vor fi o planeta dubla. Ce aduce marea intalnire dintre Marele Profesor si Marele Benefic?

Sfatulparintilor » Horoscop » Horoscop lunar » EVENIMENT RAR. Conjunctie Saturn-Jupiter. Vor fi o planeta dubla. Ce aduce marea intalnire dintre Marele Profesor si Marele Benefic?
Conjunctie Saturn-Jupiter

Anul 2020 fost un an cu totul special. Am avut de toate in acest tulburator 2020. Si nu se putea incheia altfel decat cu un eveniment ce n-am mai avut de acum aproximativ  800 de ani. Orbitele celor doua planete se aliniaza la aproximativ 20 de ani,  iar acum sunt atat de apropiate incat par o planeta dubla. Acest lucru se intampla deoarece Jupiter orbiteaza in jurul Soarelui la fiecare 12 ani, in timp ce orbina lui Saturn dureaza 30 de ani. La fiecare doua decenii, Jupiter trece peste Saturn. Marea conjunctie, asa cum este cunoscut acest fenomen foarte rar, nu s-a mai petrecut, conform informatiilor NASA, din 4 martie 1226.

In plus, cele doua planete se aliniaza in 21 decembrie 2020, ziua solstitiului de iarna, ziua in care Soarele intra in Capricorn. Planetele se vor suprapune perfect, incat vor crea efect de planeta dubla. Totusi, desi ochiul liber le va percepe ca fiind apropiate, ele sunt la sute de milioane de kilometri departare.

Citeste si: Saturn in Varsator 2020-2023. Urmeaza MAREA conjunctie! La ce sa ne asteptam!

Cine poate vedea marea conjunctie Saturn-Jupiter

Marea conjunctie va putea fi vazuta seara, dupa asfintit, in emisfera Nordica, inspre sud-vest. De altfel, poti urmari in fiecare seara cum se apropie planetele usor-usor. Jupiter apare mai stralucitoare decat orice alta stea de pe cer, iar Saturn, desi usor estompat, tot va fi usor de recunoscut dupa stralucirea lui aurie. Conjunctia poate fi observata din orice punct de pe Pamant, cu conditia ca cerul sa fie senin.

Urmatoarea conjunctie Saturn-Jupiter va fi peste 60 de ani, in 2080, dar atat de apropiate cele doua planete nu vor mai fi decat dupa anul 2400.

Citeste si: Marea intalnire Saturn-Jupiter, dupa 800 ani. Cum iti transforma viata “Steaua Craciunului”, in functie de ascendent

Conjunctia Saturn-Jupiter – Semnificatii astrologice

Marea trezire

Jupiter, marele benefic, si Saturn, marele profesor si lordul karmei si responsabilitatii isi dau intalnire pe cer pe 21 decembrie, in Varsator. Acesta este un eveniment istoric din multe puncte de vedere. Multi spun ca Era Varsatorului incepe in acest decembrie. Altii spun ca a inceput deja in anii ’60, iar alte voci sustin ca abia peste 120 de ani va incepe. Nimeni nu poate spune cu certitudine cand va incepe Era Varsatorului. Dar asta nu stirbeste cu nimic din importanta acestei conjunctii.

Aceste doua mari planete, gigantii cerului, simbolurile norocului si lectiilor de viata, se intalnesc in aceeasi zodie, Varsator. Pentru a intelege importanta acestui eveniniment, trebuie mai intai sa intelegem energiile celor doua planete.

Saturn reprezinta regulile, ordinea, autoritatea, caile traditionale. Jupiter reprezinta binecuvantarea, trezirea spirituala, caile inovatoare. Va fi o batalie intre aceste doua planete anul viitor, ambele fiind tot anul in zodia Varsatorului.

Saturn este “Lordul Karmei” in astrologia vedica. Saturn cere disciplina, dar si munca spirituala. Un astfel de tranzit poate genera rezultate mixte. Te poti simti ca pe tabla fierbinte sau poti primi recompense pentru munca depusa. Saturn vrea dezvoltare, vrea sa devenim stapanii propriei vieti. Saturn vrea sa ne asumam responsabilitatea propriilor actiuni. Daca ai facut ce trebuie, Jupiter vine cu binecuvantarile.

Acesta este un an in care sa ne urmarim scopurile spirituale, sa renuntam la rigiditate, sa imbratisam noul, ideile revolutionare. Ce te intreaba Saturn?  In ce arie din viata ta e nevoie de curatenie si sa-ti asumi responsabilitatea?

Marea trezire va aduce o revolutie, o schimbarea puternica in constiinta colectiva in urmatorul an. Teme Varsatorului vor fi profund accentuale pana in 2023. Varsatorul este un semn care reprezinta colectivul. Oamenii se vor ridica impotriva vechiului, reprezentat de Saturn.

Te mai poate interesa: VENUS in SAGETATOR 2020. 15 DECEMBRIE 2020 – 8 IANUARIE 2021. In sfarsit, aer si lumina in relatii! Nu este NICIODATA prea tarziu pentru bine! 

Eveniment cosmic major

Marea conjunctie dintre Saturn si Jupiter va da nastere unei noi arii in viata ta. Iata de ce poti considerea aceasta conjunctie, cel mai mare eveniment cosmic din viata unui om

  1. Marea conjunctie se petrece la zero grade. In astrologie, zero grade simbolizeaza un nou inceput
  2. Conjunctia dintre Saturn si Jupiter nu s-a mai petrecut din 4 martie 1226, conform datelor NASA.
  3. Jupiter si Saturn sunt cele mai mari planete din Galaxia noastra
  4. Conjunctia se petrece deasupra Stelei Altair, cunoscuta si sub numele de Vulturul zburator. Aceasta este supranumita Steaua curajului.
  5. Conjunctia are loc in ziua solstitiului de iarna, cea mai scurta zi din an in emisfera Nordica. Este ziua care marcheaza intoarcerea spre lumina din nou.
  6. Marea intalnire dintre Jupiter si Saturn se petrece la doar o saptamana de la un alt eveniment: putenica eclipsa solara in Sagetator.
  7. Pentru ca cele doua planete stralucesc puternic si se suprapun, sporind luminozitatea, aceasta conjunctie este denumita Steaua de la Bethleem.

Surse: cbsnews.com, risingwoman.com

Imagine de Christian Bodhi de la Pixabay

Imagine de peter-gamal de la Pixabay

Data articol: 16/12/2020