Horoscop Vărsător: Sfaturi pentru părinţi cu copil Vărsător. Caracteristici ale părintelui Vărsător - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Horoscop Vărsător: Sfaturi pentru părinţi cu copil Vărsător. Caracteristici ale părintelui Vărsător

Sfatulparintilor » Horoscop » Horoscop copii si parinti » Horoscop Vărsător: Sfaturi pentru părinţi cu copil Vărsător. Caracteristici ale părintelui Vărsător
Horoscop Vărsător
Credit foto: Depositphotos.com

Horoscop Vărsător: Sfatulparintilor.ro va prezinta horoscopul nostru dedicat părinţilor şi copiilor, iar astăzi prezentăm zodia Vărsător.

Afla cum sunt copiii dar si parintii care sunt nascuti in zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti.

Horoscop Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie

Horoscop Vărsător: Copilul născut în zodia Vărsătorului: Un alt fel de tobe

Copilul născut în zodia Vărsătorului merge după ritmul lui. Tobele lui au un alt ritm care pare străin de al celorlalţi. Tocmai de aceea îi va surprinde pe cei din jurul lui cu inventivitatea şi originalitatea sa. Copilul Vărsător este extrem de sociabil şi îşi face foarte uşor mulţi prieteni, din toate clasele sociale.

Copilul Vărsător este atras de diversitate şi de experienţe noi. Îi pot plăcea mâncărurile neobişnuite, pe care alţi copii nici nu fi tentaţi să le guste. Poate petrece ore întregi în camera lui încercând să descopere noi “tehnologii” sau meşterind diverse.

Cea mai mare nevoie a copilului Vărsător este LIBERTATEA, tocmai de aceea părinţii n-ar trebui să-l încorseteze şi să-i lase tot spaţiul şi autonomia de care are nevoie. Dacă nu i se permite să se desfăşoare, va deveni rebel, încăpăţânat şi chiar depresiv.

Copilul Vărsător va vrea să se îmbrace singur de la vârste foarte mici, şi chiar trebuie încurajat să facă acest lucru.

Are nevoie de multe cărţi care să-i satisfacă nevoia de nou şi multe obiecte cu care să-şi demonstreze capacităţile creative (creioane colorate, carioci, hârtie etc.). Pentru că are o gândire creativă şi analitică, va deveni în curând persoana care rezolvă problemele în familie.

Te va surprinde cu modul lui de gândire şi trebuie să fii deschis, pentru că este un mic geniu. Mai sunt şi copiii care vor găsi mai greu drumul spre a-şi exprima genialitatea, însă şi-o vor găsi, cu siguranţă. Trebuie doar să-i acorzi încrederea necesară. 

Horoscop Vărsător: Sfaturi pentru creşterea copilului Vărsător

Care este cea mai bună metoda de a-l ajuta pe micuţul Vărsător să devină fiinţa minunată care este cu adevărat? Mai întâi, învaţă să îţi cunoşti statutul de părinte. Înţelege că fiul sau fiica ta te va accepta mai mult ca pe un partener decât ca pe un părinte.

Când o să îl legi la şireturi aşteaptă-te ca el să ştie să o facă mai bine. Replica sa permanenta este „lasă-mă pe mine” urmată de „nu e bine!”. Parteneriatul este acceptabil, îndrumarea însă, nu!

O altă replică preferată la afirmaţiile simple ale tale  este: „nu e aşa!”.  Deşi oricine se aşteaptă mai mult sau mai puţin la respingerea încăpăţânată a autorităţii din partea copiilor mici, în cazul Vărsătorului este vorba de un obicei care va dura toata viaţa.

Şi cu toate că le va face probleme atunci când va trebui să activeze în cadrul unei ordini prestabilite, acest lucru este unul din punctele lor puternice. Rolul lor în viaţă este de a ne deschide ochii spre noi şi ingenioase moduri de a trăi.

Horoscop Vărsător: Părintele născut în zodia Vărsătorului: De ce trebuie să fii UNIC

Dacă eşti părinte Vărsător atunci îţi vei încuraja copiii să fie independenţi şi liberi. Casa îţi va fi plină de lucrările de artă ale copiilor şi de diverse proiecte pe care le vei realiza împreună cu ei. În casa voastră există mai puţine reguli decât unii oameni ar considera normali, şi nu vei fi supărat când copilul tău, adolescent, va veni acasă cu părul verde sau un stil mai ciudat de îmbrăcăminte.

Pentru tine, acest lucru înseamnă exprimarea orginalităţii, a individualităţii unui tânăr. Cu toate astea, în casa voastră există şi este foarte bine împământenit sentimentul loialităţii şi al stabilităţii. Ai mulţi prieteni, de toate felurile, iar copiii tăi învaţă de la tine să fie deschişi la minte, curioşi, să gândească să găsească soluţii creative la problemele cu care se confruntă. Vei fi un real model pentru copii să privească în viitor şi să nu rămână înţepenit ăn problemele trecutului sau ale prezentului.

Una din problemele cu care te confrunţi ca părinte Vărsător este să te deschizi din punct de vedere emoţional în faţa copiilor. Eşti tentat să pui mai mult accent pe gândire decât pe emoţii, aşa că trebuie să te concentrezi să le arăţi copiilor, mai multă afecţiune şi tandreţe. În plus, nu te retrage imediat ce-i vezi că sunt nervoşi şi agitaţi.

Foto: Depositphotos.com

Data articol: 23/01/2023