Shop
Ultimele 100 de articole

Testul de o întrebare care îți spune cât ești de deșteaptă

20 februarie 2018, , Vizualizări:
Testele clasice de IQ nu sunt singura metodă care îți măsoară istețimea. Un grup de cercetători a descoperit un experiment social amuzant, care spune câte ceva despre nivelul de inteligență al participanților, potrivit washingtonpost.com. Aceștia au mers într-un mall din Israel și i-au invitat pe oameni să intre singuri într-o cabină și să dea cu zarul. La ieșire, erau întrebați numărul care le-a ieșit, iar în funcție de asta, primeau bani. Cu cât era numărul mai mare, cu atât mai mare era suma primită.
Astfel, dacă dădeau unu, primeau un bonus de 2,5$, dacă dădeau doi, primeau un bons de 5$, dacă dădeau șase, primeau 15$. Toată lumea primea 5$ pentru participare.
Înainte să afli rezultatele, încearcă să te pui în aceeași situație și să spui ce ai fi făcut tu. Ai fi mințit, ca să primești suma maximă, sau ai fi spus adevărul? Ține cont de faptul că nimeni nu ar fi avut cum să verifice ce număr ți-a ieșit ție pe zar.
Cercetătorii de la Colegiul de Tehnologie din Ierusalim au vrut să vadă ce fel de oameni ar minți, într-o astfel de situație, astfel că toți participanții la experiment au avut de răspuns la un set de întrebări ceva mai personale: se considerau oameni cinstiți, credeau că sinceritatea este importantă, erau angajați, câți bani câștigau pe lună, erau religioși. În plus, oamenii făceau și un scurt test de inteligență.
Citeste mai mult pe DivaHair.ro

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.