Cum vezi liniile din această imagine: drepte sau în zig-zag? Iluzia peretelui din cărămidă - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum vezi liniile din această imagine: drepte sau în zig-zag? Iluzia peretelui din cărămidă

Sfatulparintilor » Fără categorie » Teste de personalitate » Cum vezi liniile din această imagine: drepte sau în zig-zag? Iluzia peretelui din cărămidă
Cum vezi liniile din această imagine
Credit foto: nationalworld.com

Această iluzie optică i-a derutat pe toți cei care o văd, de cel puțin 40 de ani, dacă nu mai mult.

Sună simplu: spuneți ceea ce vedeți și gata – dar, desigur, e ceva in aceasta iluzie concepută pentru a vă păcăli privirea. Iată ce trebuie să știți.

Ce arată imaginea?

Imaginea arată un perete clasic din cărămidă, dar întrebarea este sunt liniile dintre cărămizi drepte sau în zig zag: Iluzia, care se numește iluzia peretelui cafenelei, își primește numele de când psihologul britanic Richard Gregory a observat-o ca un model în zidăria unei cafenele din Bristol în 1973.

S-ar putea să nu fi fost prima persoană care a descoperit-o, totuși, deoarece iluzii asemănătoare modelului tablei de șah au fost studiate încă de la sfârșitul anilor 1800.

De unde vine imaginea?

Această nouă versiune a iluziei de perete de cafenea a fost creată și distribuită de Selco Builders Warehouse, care este comerciantul de constructori cu cea mai rapidă creștere din Marea Britanie.

Se mișcă liniile din imagine și cum funcționează?

Zidăria din acest perete pare a se clătina, dar de fapt este perfect dreaptă. De fapt, liniile orizontale care despart cărămizile sunt drepte, dar ochiul uman le vede cumva ca fiind frământate. Se crede că aproape 100% dintre oameni văd liniile frângându-se.

Poate fi una dintre cele mai vechi iluzii optice, dar cauza iluziei nu este încă bine înțeleasă. Potrivit unor teorii, poate implica interacțiuni între neuron și cortexul vizual al creierului, care primește și procesează imagini de la ochi, care ne determină să ne concentrăm asupra unor aspecte în detrimentul altora, dar legătura este încă neclară.

Mai multe teste gasesti aici.

sursa+foto: nationalworld.com

Data articol: 06/11/2022