Top 8 motive sa vizitezi Grecia in 2022 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top 8 motive sa vizitezi Grecia in 2022

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Vacantele familiei tale » Top 8 motive sa vizitezi Grecia in 2022
sa vizitezi Grecia

Daca n-ai vizitat pana acum Grecia, ai avut de pierdut. Nu numai ca Grecia este prima optiune de vacanta a familiilor cu copii, insa este este o tara fabuloasa, in ciuda dificultatilor financiare cu care se confrunta.

Iata 8 motive pentru care ar trebui sa vizitezi Grecia in 2022, potrivit sfaturilor site-ului MarketingGreece.com.

1. Pe urmele lui Aristotel

Pe urmele lui Aristotel este primul dintre cele 8 trasee istorice din peninsula Halkidiki, din nordul Greciei. Traseul are o lungime de 22 de kilometri si parcurge zone importante care au marcat viata lui Aristotel, de la locurile natale, la crangul unde isi tinea lectiile.

2. Primele parcuri de scufundari

Primele parcuri de scufundari din Grecia au fost inaugurate in vara lui 2014. Parcurile vor fi primele situri arheologice subacvatice care se deschid pentru vizitatori. Ele vor fi amplasate in zona de coasta a orasului Pylos.

3. Muzeul Acropole

Unul dintre cele mai importante 3 muzee ale lumii – Muzeul Acropole – isi asteapta vizitatorii. Templul Parthenon si alte 4000 de obiecte sunt gata sa fie admirate in 2022.

Citeste si: 4 destinatii de vis din Grecia pentru familia ta

4. Salonic, orasul care nu doarme niciodata, capitala tinerilor

Cel mai mare si mai cunoscut oras studentesc din Grecia a prilit titlul de Capitala Europeana a tinerilor. Universitatea Aristotel are peste 80.000 de studenti, fiind cea mai mare institutie academica din Grecia.

5. Insulele Ionice, inca sub influenta britanica

Chiar daca apartin Greciei, orasele Corfu, Zante, Kefalonia si alte cateva insulite de pe coasta vestica a Greciei inca mai pastreaza influente englezesti (si frantuzesti), pentru ca insulele au fost inainte sub dominatie franceza si britanica.

Nu rata nici: 4 destinatii de vis din Grecia pentru familia ta

6. Zorba, emblema grecilor

In 2022 se implinesc 58 de ani de la lansarea celebrului film castigator de Oscar. Daca vrei sa intri in atmosfera filmului si sa inveti dansul syrtaki, atunci indreapta-ti pasii spre plaja Stavros, din Creta.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 09/05/2022