Sate frumoase din Franța - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sate frumoase din Franța

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Vacantele familiei tale » Sate frumoase din Franța
sate frumoase din franta - sfatulparintilor.ro - pixabayt_com - vineyard-g4bc1c534b_1920

Sate frumoase din Franța: de ce să alegi să le vizitezi? Croissante, lavandă, artă, brânzeturi sau ape turcoaz, pe toate le poți găsi într-o astfel de călătorie. Clădirile încărcate de istorie, atmosfera liniştită şi pitorească au transformat satele de aici în zone turistice.

Scriitorii și-au găsit aici sursa de inspirație.

Așa cum s-a întâmplat cu un sătuc de doar 601 locuitori, Veules-les-Roses are 601 a fost, de-a lungul timpului, ca un magnet pentru scriitori. Printre cei care au apreciat foarte mult acest loc s-a numarat și Victor Hugo.

De asemenea, multe dintre ele au fost alese pentru filme. Cum a fost cazul satului Locronan din Bretania unde regizorul Roman Polanski a realizat filmările pentru „Tess” (1979), ecranizarea romanului lui Thomas Hardy, publicat în 1891, intitulat „Tess of the d’Urbervilles”.

Și tocmai pentru că Franța are foarte multe astfel de bijuterii, în 1982, Charles Ceyrac, primar în Collonges-la-Rouge, speriat de exodul tinerilor către oraşele mari şi din dorinţa de a creşte câştigurile localităţii sale şi nu numai, a pus bazele unei asociaţii numită „Les plus beaux villages de France” („Cele mai frumoase sate din Franţa”). Condiţiile de a ajunge pe această listă erau ca localităţile aspirante să aibă mai puţin de 2000 de locuitori şi minim două monumente istorice sau locuri aflate în patrimoniul naţional. Iniţiativa a funcţionat, iar oamenii din întreaga lume au putut descoperi mai uşor zone pitoreşti din Franţa.

Dar ce sate frumoase din Franța merită vizitate? LIFE.ro ne aduce cinci recomandări. Citește continuarea articolului pe site!

Image by Peter H from Pixabay

Data articol: 25/10/2021