Locuri din România recunoscute de UNESCO - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Locuri din România recunoscute de UNESCO

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Vacantele familiei tale » Locuri din România recunoscute de UNESCO
Locuri din România - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-fubtu

Frumuseţea naturală şi diversitatea culturală, revelate de peisaje fără seamăn, locuri speciale, monumente istorice, antice sau medievale fac din România una dintre cele mai interesante ţări ale lumii. Jurnalista Patti Morrow, de la publicaţia americană „The Huffington Post“, o numea, într-un articol de anul trecut, „cea mai frumoasă ţară din Europa„. “Dealuri cu pante cât vezi cu ochii”, “privelişti de pe culmi stâncoase şi o reţea infinită de fortăreţe şi biserici”, oraşe cu pieţe şi castele medievale, Transfăgărăşan (“fără îndoială cel mai spectaculos drum din lume”) sunt câteva din minunile României care au impresionat-o pe jurnalistă. Valoare câtorva din aceste locuri speciale a fost recunoscută şi de UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură), care le-a inclus pe lista patrimoniului mondial.

Așa că, LIFE.ro ne invită să descoperim împreună care sunt locurile din România recunoscute de UNESCO:

Delta Dunării. Face parte din patrimoniul mondial UNESCO din 1991, este a doua ca mărime (după delta Volgăi), însă cea mai bine conservată dintre deltele Europei. Delta Dunării a fost clasificată drept rezervaţie a biosferei la nivel naţional şi o zonă umedă de importanţă internaţională, găzduind peste 360 de specii de păsări şi 45 de specii de peşte de apă dulce.

Aşezările săseşti cu biserici fortificate din Transilvania. Una dintre cele mai frumoase zone ale ţării, care poate impresiona orice turist, este, fără doar şi poate, Transilvania. Aşezările coloniale săseşti sunt reprezentative istoriei şi culturii Transilvaniei de sud, fiind şi mai unice datorită prezenţei bisericilor fortificate medievale. Siturile rurale Câlnic, Prejmer, Viscri, Dârjiu, Saschiz, Biertan şi Valea Viilor au fost incluse în patrimoniul UNESCO încă din 1993.

Citește continuarea pe LIFE.ro!

Foto

Cuvinte cheie:
Data articol: 25/09/2021