Lacul Roșu. „Ucigașul” născut din legendele păstorilor, ce taie răsuflarea oricărui privitor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Lacul Roșu. „Ucigașul” născut din legendele păstorilor, ce taie răsuflarea oricărui privitor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Vacantele familiei tale » Lacul Roșu. „Ucigașul” născut din legendele păstorilor, ce taie răsuflarea oricărui privitor
Lacul Roșu - SFATULPARINTILOR.RO - pixabay-com - water-6706894_1920

Lacul Roșu este probabil unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România, motiv pentru care atrage mii de vizitatori pe tot parcursul anului. Unii vin întâmplător, alții ca să-i admire frumusețea și alții ca să vadă cu ochii lor minunea apărută din legendele oamenilor.

LIFE.ro ne invită să ne vizităm țara. Aflat în centrul țării, la câțiva kilometri de Gheorghieni, al doilea cel mai important oraș al județului Harghita, Lacul Roșu este un baraj natural, format în urmă cu nici două sute de ani, pe valea râului Bicaz, în apropiere de Cheile Bicazului, o altă frumusețe a naturii menită să-ți taie răsuflarea.

Și dacă anul trecut, din cauza restricțiilor de pandemie ne-am aplecat mai mult ochii către frumusețile României, propun să nu ne stricăm obiceiul și să încercăm să vedem cât mai mult. Pentru că orice descoperire pe care o fac ochii noștri în călătorii, este o însemnare în marea carte a înțelepciunii vieții.

Lacul Roșu, „ucigașul” ce tronează peste o armată de soldați de lemn

Lacul Roșu este cel mai tânăr lac natural format în România. Istoria lui datează de la 1837 când, se spune că a apărut peste noapte. Atunci, din cauza ploilor abundente ce au înmuiat bine pământul, o porțiune din muntele Ghilcoș (un pinten de grohotișuri) s-a surpat, blocând cursul natural al râului ce trecea pe acolo. Astfel, între vârfurile Șuhardul Mic (1352 de metri), Șuhardul mare (1507 metri) și vârful Ghilcoș (1406 metri) a apărut acest lac și nu a trecut mult până când, datorită frumuseții naturale, s-a creat pe malurile lui o stațiune turistică, azi extrem de tranzitată de oameni în căutare de frumos și aventuri.

Zona depresionară unde s-au adunat apele era la începuturile poveștii noastre o pădure măiastră din pini și brazi. Fiind inundată, din ea au mai rămas doar cioturile copacilor care ies la suprafață din loc în loc. Aceasta este armata de soldați de lemn a „ucigașului”.

Citește continuarea pe LIFE.ro!

Imagine de Joshua Woroniecki de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 05/01/2022