Shop
Ultimele 100 de articole

Cele mai frumoase plaje din Algarve

13 octombrie 2021, , Vizualizări:
Cele mai frumoase plaje din Algarve

Plaje cu nisip moale, peisaje de coastă absolut superbe, apă cristalină de Atlantic. Întreaga zonă Algarve este una dintre destinațiile de vacanță preferate ale Europei. De altfel, în fiecare an aici ajung peste patru milioane de turiști. 

Sudul Portugaliei a fost pentru cinci secole sub dominație musulmană, iar caracteristicile maure sunt la tot pasul. De altfel, acestei zone i se spunea, în trecut, Al-Gharb care însemna în arabă  „vestul (the west)”. În plus, toate orașele a căror nume încep cu Al, de pildă Albufeira, au origine musulmană. Abia în 1189 zona a fost cucerită de portughezi. Astăzi străinii sunt cei care își cumpără case de vacanță în zonă, există orășele întregi locuite de englezi, iar vecina noastră venise din Elveția. Ce are Algarve atât de special? 

Care sunt cele mai frumoase plaje din Algarve

Coasta sudică a Portugaliei înseamnă un număr nesfârșit de plaje absolut minunate. Există ceva pentru oricine, de la golfuri protejate cu peșteri de calcar până la plaje întinse, cu nisip fin. Cele din zona Lagos sunt superbe, în special pentru cei care vor să se aventureze cu caiacul sau SUP-ul printre stânci și prin peșteri. Recomandarea noastră este să mergi la Praia de Dona Ana și să te plimbi de-a lungul coastei. Și nu rata Ponta da Piedade. Pe de altă parte, dacă nu vrei să mergi nici cu caiacul, nici cu paddle board-ul, atunci poți închiria o barcă cu care să vizitezi întreaga zonă. 

Algarve
Cele mai frumoase plaje din Algarve, zona Lagos

După o zi întreagă de plajă și de aventură în ocean, poți să te relaxezi în orășelul Lagos. Evident îți voi recomanda să alegi fie pește, fie fructe de mare. Iar portughezii sunt foarte mândri de berea lor, așa că îți recomand fie un Super Bock, fie un vin local dacă berea nu e genul tău.  

Citeste mai mult pe LIFE.ro! Și tot acolo ți-am pregătit un top al celor mai faine plaje din zonă, precum și informații despre când este cel mai bine să-ți planifici vacanță în sudul Portugaliei, unde să stai și unde să bei cea mai bună cafea din zonă.

foto

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.