Cele mai frumoase grădini botanice din Olanda - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai frumoase grădini botanice din Olanda

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Vacantele familiei tale » Cele mai frumoase grădini botanice din Olanda
grădini botanice din Olanda

Care sunt cele mai frumoase grădini botanice din Olanda? Pe lângă morile de vând din Kinderdijk, zona istorică a Willemstadului, stația de pompare ir. D. F. Woudagemaal sau Casa Rietveld Schröder din Utrecht, Olanda are nu mai puțin de zece proprietăți înscrise pe  Lista Patrimoniului Mondial. Și lângă toate acestea se adaugă și cel puțin două dintre cele mai frumoase grădini botanice din Olanda.

Olanda a devenit în ultimii ani o destinație tot mai căutată de românii care vor să se mute în străinătate în special datorită faptului că este o țară foarte sigură, 86% dintre locuitori vorbesc limba engleză și pentru că are unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din Europa și din lume. Aici salariul minim este de peste 1600 euro pe lună, practic, cel mai mare salariu minim din Europa după Luxemburg.

Însă, Olanda nu este doar o alegere pe termen lung, ci și una dintre cele mai căutate destinații turistice. Amsterdamul, bicicletele, Marea Nordului sau morile de vânt, ne fac mereu să ne gândim la un drum către Țările de Jos, așa cum se numește țara din ianuarie 2020. Iar mai jos LIFE.ro ne aduce patru motive să o vizitați, patru dintre cele mai frumoase grădini botanice din Olanda:

Cele mai frumoase grădini botanice din Olanda: Keukenhof, grădina botanică din Lisse

Cea mai mare grădină de flori din lume se găsește în micul oraș olandez Lisse, situat la jumătatea distanţei dintre Amsterdam şi Haga, la doar 40 de minute cu mașina de capitala Olandei. Deschis în fiecare an între jumătatea lunii martie și mijlocul lunii mai, aici veți găsi peste o mie de varietăți de lalele: roşii, mov, galbene, portocalii, violete sau albe. Alături de ele, brânduşe, gladiole, narcise sau frezii au fost plantate în cele 32 de hectare ale grădinii botanice din Lisse.

Împărțit în diverse grădini și pavilioane, aici veți vedea milioane de lalele, iar parcul are o temă diferită în fiecare an. Puteți încerca, de asemenea, să faceți o mică plimbare cu barca de-a lungul căilor navigabile – veți face fotografii absolut superbe.

Grădina botanică nu este însă singurul obiectiv turistic al zonei. Keukenhof este unul dintre principalele obiective turistice ale Olandei, alături de capitala Amsterdam şi morile de vânt, fiind vizitat până acum de peste 45 de milioane de turişti.

Citește continuarea pe LIFE.ro!

foto

Data articol: 26/10/2021