Shop
Ultimele 100 de articole

Cele mai frumoase deșerturi din lume

29 septembrie 2021, , Vizualizări:
Cele mai frumoase deșerturi din lume - SFATULPARINTILOR.RO - piqsels.com-id-zrfaa

Când vorbim despre cele mai frumoase deșerturi din lume, ușor putem cădea în capcana unui peisaj monoton, însă imediat ne dăm seama că aceste întinderi vaste dezvăluie o mulțime de nuanțe și frumuseți.

Brize calde, uneori fierbinți, un cer nelimitat și sunetele vieții sălbatice sunt numai câteva din elementele colorate de cele mai frumoase deșerturi din lume.

Deșerturile sunt frontiere ce au fost traversate de exploratori și nomazi de secole întregi.

Spațiul deschis extins întâmpină călătorii cu un sentiment de seninătate și singurătate, împreună cu aventura autentică în aer liber. Deșerturile oferă oportunități nelimitate de a descoperi. De obicei definite de climatul lor și de lipsa precipitațiilor anuale, deșerturile sunt împărțite în patru categorii: de coastă, subtropicale, polare și reci. Fiecare subregiune este extrem de diversă, posedând propria ei frumusețe unică, cu temperaturi ce variază de la foarte fierbinte, la îngheț.

Acestea fiind spuse, e ușor să te întrebi care sunt cele mai frumoase deșerturi din lume. Și LIFE.ro ne aduce un top al acestora:

Deșertul Sahara

Cunoscut adesea sub numele de „Marele Deșert”, Sahara este al treilea cel mai întins deșert din lume, cu o suprafață echivalentă cu cea a Statelor Unite ale Americii. Întinzându-se de la Marea Roșie la Oceanul Atlantic, Deșertul Sahara acoperă șapte țări din regiunea Africii de Nord. Fiecare zi sau noapte petrecută în deșertul Sahara poate fi uimitor de frumoasă. Peisajul este unic și deși unul clasic, cu dune enorme de nisip, este presărat de fântâni și oaze uscate.

Deșertul Namib

Întins de-a lungul coastei atlantice a Namibiei, Angolei și Africii de Sud, pe aproape 2000 de kilometri, deșertul Namib este cel mai bătrân dintre cele mai frumoase deșerturi din lume. Aici își fac casă diverse specii de plante și animale, unele dintre ele nemaiputând fi găsite în nici un alt loc din lume. O excursie în deșertul Namib este o oportunitate excelentă pentru amatorii de istorie – aici vei găsi o mulțime de dovezi ale vieții oamenilor în aceste condiții, încă din Epoca de piatră.

Citește restul articolului pe LIFE.ro!

Foto

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.