18 motive sa vizitezi Amsterdamul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

18 motive sa vizitezi Amsterdamul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Vacantele familiei tale » 18 motive sa vizitezi Amsterdamul
sa vizitezi Amsterdamul

De ce sa vizitezi Amsterdamul? Cu reteaua sa de canale pitoresti, o istorie bogata si o vibranta scena culturala, capitala Olandei este una dintre cele mai frumoase destinatii Europene pentru o vacanta de vis.

Iata 18 motive sa vizitezi Amsterdamul.

Biciclete peste tot

Sunt peste 800.000 de biciclete in Amsterdam, mai multe biciclete decat oameni. Ciclismul in Amsterdam este un stil de viata si face mai usoara calatoria printre canale.

Arta la Jordaan

Jordaan este un centru artistic important. Aici gasesti galerii independente de arta, magazine de antichitati, gradini, baruri si restaurante.

Cultura in Museumplein

Rijksmuseum, Muzeul Van Gogh, Muzeul de arta moderna Stedelijk sunt inima Museumplein, centrul cultural al Amsterdamului. Vei gasi aici tot ce isi doreste un iubitor de cultura, expozitii, activitati artistice, targuri si chiar o piscina in care iti poti racori picioarele in zilele calduroase. Iarna, piscina se transforma intr-un patinoar in aer liber.

Daca vrei sa eviti aglomeratia, poti vizita muzee mai putin cunoscute, insa nu mai putin importante: Muzeul fotografiei FOAM, Tropenmuseum, Willet Holthuysen.

amsterdam-sfatulparintilor.ro - pixabay_com - 1912719_1920

Feribotul spre Nordul Amsterdamului

Multi vizitatori nu ajung sa viziteze nordul Amsterdamului, o zona vibranta, cu mancare buna, spectacole in aer liber, festivaluri si alte evenimente. Nu trebuie decat sa iei feribotul pentru a ajunge in aceasta oaza de cultura.

Te mai poate interesa 14 activitati pe care le poti face in Thassos Grecia pe intreg parcursul anului

Plimbare pe canale

Reteaua de canale din Amsterdam este protejata de UNESCO si merita sa te plimbi pe ea. Vei vedea “casele dansand” si te vei bucura de atmosfera primitoare a orasului.

Hering de la vanzatori ambulanti

Suna putin bizar hering crud, insa fiecare vizitator al Amsterdamului ar trebui sa-l incerce. Vei vedea peste tot carucioarele vanzatorilor ambulanti de la care poti cumpara aceasta specialitate olandeza. Cea mai buna perioada sa incerci sandvisul cu hering, ceapa si muraturi este intre mai si iulie. Se spune ca atunci heringul are carnea dulce.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 22/07/2021