10 dintre cele mai frumoase parcuri naționale din lume - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 dintre cele mai frumoase parcuri naționale din lume

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Vacantele familiei tale » 10 dintre cele mai frumoase parcuri naționale din lume
cele mai frumoase parcuri naționale din lume

Cele mai frumoase parcuri naționale din lume poartă o distincție aparte pentru a-și proteja frumusețile naturale. 

Parcurile naționale nu doar păstrează natura pentru generațiile viitoare, ci oferă și oportunități de recreere iubitorilor de natură.

Aceste parcuri sunt de fapt rezervații naturale ce cuprind peisaje de o frumusețe inegalabilă, aducând laolaltă oceane, lacuri, păduri, jungle și munți.

De la vastele câmpii de stepă din Africa până la uimitorii ghețari din America de Sud, LIFE.ro ne aduce cele mai frumoase parcuri naționale din lume au ceva unic de oferit. Iată care sunt cele mai frumoase 10 parcuri naționale din lume, într-un top aproape aleatoriu:

#10. Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația

În mijlocul capitalei croate se află parcul Național Lacurile Plitvice. Frumusețea acestui parc se regăsește în cele 16 lacuri interconectate de o serie de cascade, dar și în aleile superbe pe care te poți plimba. Apele bogat mineralizate cad nestăvilite printre stânci. Acest parc se întinde pe aproximativ 300 de kilometri pătrați, în timp ce lacurile ocupă 8 kilometri pătrați. Parcul croat reprezintă casa celor mai mulți urși de pădure, cerbi, lupi, porci mistreți și a multor specii rare de păsări. În mijlocul parcului este o pasarelă de lemn, lungă de 18 kilometri, de pe care se pot vedea lacurile, în compania diferitelor specii de fluturi care zboară în jur.

#9. Parcul Național Arches din SUA

Parcul Național Arches acoperă cea mai mare concentrație de gresie roșie, naturală, din lume. Parcul se întinde pe o suprafață de peste 76 de mii de acri de pământ și are o varietate de caracteristici geologice uimitoare, cum ar fi rocile colosale perfect echilibrate sau aripioarele de gresie masivă, care atrag milioane de vizitatori din întreaga lume în fiecare an. Arcadele sunt bogate în pinioane și copaci de ienupăr care înfloresc din aprilie până în iulie. Foarte puține specii de animale supraviețuiesc pe această întindere de nisip de gresie, iar printre acestea se numără câțiva cerbi, șobolani canguri, vulpea-pisică sau iepurele sălbatic.

Citește continuarea pe LIFE.ro!

Data articol: 14/01/2022