Cine le ştie oare pe toate şi nu are nevoie de sfaturi utile în gospodarie cu care să rezolve acele mici sau mari probleme neprevăzute şi generatoare de stres? Cum nimeni nu-i perfect şi orice sfat e binevenit mai ales pe domeniul gospodariei de zi cu zi – în care avem oricând nevoie să învăţăm, continuăm să îţi oferim noi idei şi informaţii utile, de data aceasta cele care încep cu litera G. Citeşte şi sfaturile bunicii de la literele A-B, litera C, literele D-E şi F.
1. Gălbebuş:
Poţi păstra gălbenuşurile de ouă pentru mai multe zile în frigider dacă le pui într-o cană şi torni deasupra apă, cu grijă, cât să le copere.
Deschide Newsletter-ul Sfatulparintilor.ro, intra pe site si primesti automat un cadou, la inceputul saptamanii viitoare. In plus, intri in tragerea la sorti zilnica, cu premii de la Egmont.
2. Găuri în faianţă
Pentru ca burghiul să nu alunece pe faianţă, înainte de a începe lucrul lipeşte un plasture sau hârtie creponată în locul ce urmează a fi găurit.
3. Găurire
Dacă doreşti să efectuezi o gaură în perete cu bormaşina, cheamă pe cineva să stea în preajma ta cu aspiratorul. În timp ce tu efectuezi găurirea, persoana chemată să te ajute aspiră molozul.
Dacă doreşti să efectuezi mai multe găuri la aceeaşi adâncime, fă un semn pe burghiu la adâncimea dorită cu o bandă de lipit colorată.
4. Geamuri mate
Geamurile mate devin transparente dacă le freci cu ulei. Lasă uleiul aplicat timp de oră, apoi şterge-l cu hârtie moale. După tratare geamul se curăţă în mod obişnuit.
5. Gene
Sprâncenele şi genele vor fi strălucitoare şi moi dacă le ungi zilnic cu ulei de ricin.
6. Gheaţă ca oglinda
Se întâmplă des ca iarna să rămâi împotmolit cu maşina în zăpadă sau pe gheaţă. Este recomandabil să ai în portbagaj un sac de nisip, care să te ajute să porneşti.
7. Glazură de zahăr
Ca glazura de zahăr să nu fie numai dulce, ci să aib un gust deosebit, amestecă în zahărul pudră zeamă de portocală sau lămâie. Glazura trebuie întinsă pe prăjitură cât este caldă, ca să se usuce bine. Glazura va fi de culoare roz dacă încorporezi zeamă de vişine sau suc de morcovi.
8. Gogoşi
Dacă pui puţină bere în aluatul de gogoşi, acesta devine deosebit de pufos.
9. Gogoşi din cartofi
Gogoşile din cartofi primesc o culoare aurie la coacere dacă în cartofi răzuiţi amesteci puţin morcov ras.
10. Gonirea muştelor
Muştele nu suportă mirosul anumitor plante; plantează primăvara pe balcon mentă, levănţică sau roşii. Astfel poţi îndepărta muştele chiar fără spray-uri pentru insecticide. Muştele care au pătruns în bucătărie pot fi înlăturate, turnnd câteva picături de oţet pe plita caldă.
11. Grăsime incinsă
Înainte de frigere trebuie încălzit mai întâi vasul, şi apoi pusă grăsimea, astfel nici carnea, nici gogoşile, nici oouăle nu se lipesc de vas.
12. Grăsime pentru prăjit
Grăsimea pentru prăjit trebuie curăţătă după fiecare folosire. Lasă grăsimea să se răcească, apoi strecoar-o printr-o sită în care ai aşezat o pungă de filtru.
13. Gulerul cămăşii
Gulerul cămăşii murdare redevine curat dacă înainte de spălare îl ungi cu şampon, pentru că şamponul dizolvă transpiraţia.
14. Gust prea dulce
Dacă mâncarea a ieşit prea dulce, poţi reface gustul adăugând puţină zeamă de lămâie sau oţet de mere.
15. Gusturi îmbinate
Mâncărurile dulci devin mai gustoase dacă pui un pic de sare, iar cele sărate devin mai delicate, dacă adaugi puţin zahăr.
Data viitoare: sfaturi practice şi utile pentru gospodarie pe subiecte ce încep cu literele H şi I.
(Mulţumiri Ana Maria Ţepeluş, Editura Aquila 93).
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?