Plante suculente – Greseli pe care le fac incepatorii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Plante suculente – Greseli pe care le fac incepatorii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » Plante suculente – Greseli pe care le fac incepatorii
Plante suculente greseli

Daca ai auzit despre proprietatile benefice ale plantelor suculente si ai vrea si tu sa ai in casa, fereste-te de aceste erori. Citeste sin continuare Plante suculente Greseli pe care le fac incepatorii.

Plante suculente Greseli #1. Nu le oferi suficienta lumina

Lumina naturala este ideala pentru toate plantele, iar in interior poate fi dificil de oferit. Cu toate acestea, nu-i face bine unei plante suculente sa stea 12 ore in lumina fierbinte a soarelui. De aceea, este indicat sa pui planta suculenta la o fereastra indreptata spre sud. Daca nu ai nicio fereastra care sa indeplineasca aceasta conditie, atunci opteaza pentru ghivece cu plante suculente mai putin pretentioase, cum ar fi aloe sau Photos (Epipremnum Pinnatum).

2. Nu le intelegi nevoia de apa

Mediul natural al plantelor suculente este desertul, unde nu prea ploua. De aceea, ar fi indicat ca pentru plantele suculente sa simulezi picaturile ploii. De exemplu. Poti pune planta sub robinet, dar porneste-l doar cat sa picure. De asemenea, nu uda ghiveciul daca solul nu este complet uscat.

3. Nu le oferi solul potrivit

Majoritatea plantelor in ghiveci au un sol standard care functioneaza pe aproape orice tip de plante, de la ferigi, la machine. Plantele suculente, insa au nevoie de un sol special. Poti combina jumatate de sol obisnuit cu sol anorganic, cum ar fi perlitul. Acest sol este foarte bine drepta, cu un continut scazut de nutrienti.

Citeste si: Cum sa ingrijesti PLANTE SUCULENTE la tine acasa. 6 SFATURI pentru INCEPATORI

Plante suculente Greseli #4. Le aglomerezi in ghiveci.

Plantele suculente sunt foarte dragute asezate in diverse aranjamente, in ghivece de diverse marimi. Atentie, insa, sa nu le inghisui prea tare, pentru ca incurajeaza aparitia mucegaiului. In plus, prea multa “competitie” poate duce la distrugerea celorlalte plante.

5. Nu alegi tipuri practice

Unele plante suculente nu sunt indicate pentru interior. De aceea este indicat sa alegi tipuri mai practice si mia putin pretentioase cum ar fi: Crassula, Sansevieria (planta sarpe) sau cactusul Mammillaria.

Te mai poate interesa: Ce plante de apartament iti aduc noroc in functie de zodie. NU TREBUIE sa-ti lipseasca din casa!

Afla aici un faci un terariu cu plante suculente

Sursa: goodhousekeeping.com

Imagine de Annie Spratt de la Pixabay

Data articol: 30/08/2021