Shop
Ultimele 100 de articole

Cum să faci curăţenie la domiciliu: Cele mai murdare 5 lucruri dintr-o bucătărie

07 noiembrie 2017, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - Cele mai murdare locuri de care trebuie sa tii cont cand faci curatenie la domiciliu

Oricât de mult ai face curăţenie la domiciliu, aceste 5 elemente sunt veşnic o sursă serioasă de germeni. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont când faci curăţenie la domiciliu.

 

 

Mânerul de la frigider nu trebuie ocolit când faci curăţenie la domiciliu

Microbii şi germenii din carnea de pui, de porc sau de vită se regăsesc inevitabil şi pe mânerul de la frigider. Mâinile sunt principalul “vinovat” care intră în contact cu absolut toate suprafeţele. Regula numărul 1 pentru a te expune cât mai puţin riscului este spălarea temeinică pe mâini. La fel şi mânerul frigiderului trebuie curăţat temeinic, măcar o dată pe săptămână, dacă nu mai des.

 

Robinetul de la chiuvetă un loc invadat de germeni

Robinetul de la chiuvetă are tot ce-i trebuie pentru a fi “casă dulce casă” pentru germeni, are umezeală din belşug, nu prea ajungi să-l cureţi cum trebuie tot timpul. Şi cum vii mereu în contact cu el, este clar că te supui unui risc major de contaminare. Atât pe tine, cât şi alimentele pe care, teoretic, le speli, însă este posibil mai rău să le contaminezi. Spălaţi robinetul şi sita de la robinet cel puţin o dată pe săptămână. De asemenea, filtrele sunt şi ele o soluţie.

 

 

Prosoapele de mâini sunt o sursă principală de microbi

Deşi te poţi gândi că aceste prosoape sunt folosite fie să te ştergi după ce te-ai spălat pe mâini, fi să ştergi vasele (deci, teoretic, sunt curate şi n-ar trebui să conţină germeni), ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Pentru că rămân ude, iar umezeala este “ţara” microbilor şi bacteriilor. Ai două soluţii, înlocuieşti prosoapele de cârpă cu cele de hârtie, fie speli prosoapele la două zile.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.