Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa amplasezi patul din dormitor dupa principiile Feng Shui

26 martie 2019, , Vizualizări:
Feng shui pat dormitor

Feng shui pat dormitor. Patul este cea mai importanta componenta a dormitorului. Pozitionarea lui dupa principiile Feng Shui este esentiala atat pentru o odihna buna si, implicit, pentru mentinerea starii de sanatate, cat si pentru bunastare si prosperitate.

Feng shui pat dormitor. Pozitionarea patului

Indiferent de locul in care este pus patul, ar trebui sa vezi fereastra si usa de la dormitor din pat. De asemenea, ar trebui ca soarele sa “atinga” patul, la apus, pentru a absorbi energia naturii si a putea avea un somn odihnitor.

Patul ar trebui sa fie paralel sau perpendicular pe peretele dormitorului, pentru a evita sentimentul de instabilitate.

De asemenea, patul n-ar trebui amplasat in fata aparatului de aer conditionat. Aerul conditionat amplasat in fata patului nu este de bun augur si influenteaza fertilitate.

Pozitia mortului

Patul n-ar trebui sa fie direct fata in fata cu usa dormitorului. Un pat in care vei sta cu picioarele inainte spre usa este asemuita cu pozitia mortului si este de rau augur in traditia feng shui. In aceasta pozitie, poti resimti dureri de cap, din cauza sentimentului subconstient de insecuritate atunci cand dormi. In timpul noptii pierzi energie si te poti simti din ce in ce mai slabit.

Acest lucru este valabil pentru orice fel de usa. Poate fi usa de la intrarea in dormitor, la intrarea in baie (daca ai baie in dormitor), usa de la balcon si chiar usa de la sifonier. Daca ai patul intr-un astfel de aliniament, este indicat fie sa schimbi pozitia patului, fie sa blochezi energia prin ampalsarea unei tablii la picioare sau a unui paravan care sa mascheze usa.

Feng shui pat dormitor. Baie si bucatarie

Nu pune patul pe peretele comun cu baia sau fata in fata cu usa de la baie. Potrivit teoriei Feng Shui, baia apartine elementului Apa si este element Yin (principiul negativ/pasiv/feminin al naturii), iar aplasarea patului dormitorului in acest fel poate cauza tulburari in zona rinichilor, dureri de spate, rheumatism, dureri de cap.

Pentru a contrabalansa aceste efecte, este recomandata crearea unui “zid” suplimentar din plante in ghiveci intre baie si dormitor.

Nici pe peretele cu bucataria nu este indicat sa pui patul, intrucat somnul va fi agitat.

Este indicat sa nu pui capul patului spre vest. Daca ai capul spre vest, sangele se va duce spre cap si nu vei putea dormi linistit. Cel mai bine este sa amplasezi capul patului spre sud, iar picioarele sa fie spre nord, pentru a evita interferentele geomagnetice.

Feng shui pat dormitor. Grinzi si oglinzi

Nu aseza patul sub o grinda. Iti vei simti corpul greu. Daca ai grinda deasupra capului te vei simti stresat. Acelasi lucru se poate intampla daca deasupra capului ai aerul conditionat sau lustra.

Patul in fata oglinzii nu este de bun augur. Te poti simti ametit, poti avea somnul agitat, poti avea cosmaruri si dureri de cap. Daca nu poti scapa de oglinda, acoper-o pe timpul noptii.

Nu aseza patul sub o grinda. Iti vei simti corpul greu. Daca ai grinda deasupra capului te vei simti stresat. Acelasi lucru se poate intampla daca deasupra capului ai aerul conditionat sau lustra/candelabru, ventilator de tavan. Daca nu ai cum schimba pozitia patului, incearca sa improvizezi cu material textil (asemenea unui baldachin), astfel incat sa te protejezi de energia opresiva a acestor obiecte.
Patul in fata oglinzii nu este de bun augur. Te poti simti ametit, poti avea somnul agitat, poti avea cosmaruri si dureri de cap. O oglinda in care te vezi in timp ce esti in pat iti poate absorbi energia in timpul somnului. Ca remediu, poti fie sa schimbi unghiul oglinzii, astfel incat sa nu ti se vada corpul, fie sa acoperi oglinda pe timpul noptii.

Ferestre

Nu aseza patul sub o fereastra din tavan si nici de-a lungul peretelui cu fereastra, nici cu fata la geam. Somnul va fi agitat din cauza sentimentului de nesiguranta. Daca nu poti schimba pozitia patului, pune-io tablie sau acopera fereastra pe timpul noptii.

Sursa: yourchineseastrology.com, .thespruce.com

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.