Shop
Ultimele 100 de articole

Cu ce se curata discurile de vinil

21 martie 2021, , Vizualizări:
Cu ce se curata discurile de vinil - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - vinyl-4808792_1920

In ciuda faptului ca este unul dintre cele mai formidabile formate cunoscute de omenire, discurile de vinil au tendinta de a atrage praful si murdaria. Discurile de vinil se curata usor daca stii ce sa folosesti.

Amprentele digitale, praful si zgarieturile pot afecta calitate sunetului la redare. Grasimea de pe mainile tale poate deteriora suprafata vinilului, reducand valoarea unui disc.

Citeste si: Cu ce se curata carioca de pe haine

Pasi pentru a curata discurile de vinil

Un prim pas pentru a curata discurile de vinil este sa scapati de praful de pe ele. La fel ca maturarea inainte de a curata podeaua, indepartarea prafului inainte de a utiliza o solutie lichida va va usura viata. Scapa de praf cu o perie cu fire de fibra de carbon, antistatica.

Sub o lumina moale si puternica, vizualizeaza suprafata pentru orice decolorare, pete si amprente. Odata ce ai identificat sectiuni ale unui disc de vinil care necesita o curatare intensiva, aplica direct o solutie de curatare.

Te mai poate interesa si: Cu ce se curata argintul. Trucuri simple pentru acasa

Cu ce solutie se curata discurile de vinil

Discurile din vinil se curata cu o solutie preparata din 1 parte alcool izopropilic 90% si 3 parti apa distilata (sau fiarta si racita). Poti adauga si cateva picaturi de detergent lichid de vase.

Odata ce solutia de curatare este pe suprafata discului, aplica presiune in miscari circulare cu o carpa curata din microfibre sau bumbac. Acest lucru va ajuta la eliminarea petelor. Asigura-te ca eviti eticheta cu orice pret – acestea se pot deteriora in functie de solutia de curatare pe care o utilizezi.

La sfarsit, lasa vinilul la uscat sau sterge-l usor cu o alta carpa, uscata, tot din bumbac sau microfibra. Cand faci asta, va trebui sa ai grija sa nu lasi amprente noi. Misca discul de vinil numai de margini sau eticheta.

Nu este indicat sa folosesti spirt pentru a curate discurile de vinil.

Nu rata nici: Cu ce se curata aragazul din inox

Imagine de Bruno /Germany de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.