- Nu cerni ingredientele desi potrivit retei ar trebui sa o faci
In cazul unor prajituri cernutul poate fi inutil, insa daca in reteta scrie ca trebuie sa o faci, atunci fa-o. In acest fel, se impiedica formarea cocoloaselor.
- Nu preicalzesti cuptorul
Este crucial sa coci prajitura la temperatura potrivita. In cazul in care cuptorul este rece cand bagi prajitura aceasta nu se va ridica sau nu se va capata culoarea potrivita. Asadar, preincalzeste cuptorul inainte de a face orice altceva.
- Cuptorul nu este la temparatura potrivita
Chiar daca ai preincalzit cuporul este posibil sa nu fi ajuns la temperatura potrivita. Pentru a fi sigur ca bagi prajitura exact la temperatura specificata iti poti cumpara un termometru pentru cuptor.
- Deschizi cuptorul in timp ce se coace prajitura
De fiecare cand deschizi usa cuptorului, temperatura din interior scade. Ceea ce inseamna ca prajitura fie nu va creste cum trebuie, fie procesul de coacere va fi incetinit. Asadar, fii rabdator si tine usa inchisa pana cand cronometrul te anunta ca totul este gata.
- Nu astepti sa se raceasca prajitura inainte sa o decorezi
Si aici, rabdarea este de aur. Daca pui crema cu unt pe o prajitura fierbinte, va incepe sa se topeasca. Asa ca asteapta sa se raceasca inainte de a incepe sa o decorezi.
Sursa: buzzfeed.com