- Nu pregatesti tava inainte de a incepe sa faci prajitura
Este esential ca odata ce ai terminat prajitura sa o pui imediat in tava astfel incat agentii de crestere (in special daca ai folosit bicarbonat de sodiu) sa-si faca treaba. Tocmai de aceea ar trebui ca tava sa fie gata inainte de a te apuca de prajitura.
- Hartia de copt nu acopera toata tava
Este un lucru capital daca vrei sa-ti iasa prajitura, desi iti poate da mari batai de cap.
- Cand combini untul cu zaharul, faci lucrurile doar pe jumatate
Mai intai, inainte de a le combina asigura-te ca untul este la temperatura camerei. Doi, nu te opri din mixat chiar daca cele doua ingrediente au devenit omogene. Ar trebui sa continui sa le bati (la viteza 3-4 cu un mixer obisnuit) cand amestecul a capatat o culoare deschisa si a devenit pufos. In cazul in care freci intre degete putina compozitie si nu simti nicio granula de zahar atunci totul este gata.
- Nu pui toata compozitia in tava
Asigura-te ca nu lasi jumatate din ingrediente pe fundul bolului in care ai facut compozitia. Asa ca foloseste spatula de silicon astfel incat sa ajunga totul in tava.
- Nu pui un varf de sare in unt
Poate ca ai impresia ca nu e nevoie de sare intr-un desert insa lucrurile nu sta deloc asa. Sarea imbogateste gustul asa ca intotdeauna trebuie adaugata putin pentru un plus de savoare.