Cele mai MARI greseli cand faci PRAJITURI. Acestea sunt motivele pentru care nu-ti ies retetele! - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cele mai MARI greseli cand faci PRAJITURI. Acestea sunt motivele pentru care nu-ti ies retetele!

cand faci prajituri - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - cooking-1940689_1920
  1. Nu pregatesti tava inainte de a incepe sa faci prajitura

Este esential ca odata ce ai terminat prajitura sa o pui imediat in tava astfel incat agentii de crestere (in special daca ai folosit bicarbonat de sodiu) sa-si faca treaba. Tocmai de aceea ar trebui ca tava sa fie gata inainte de a te apuca de prajitura.

 

  1. Hartia de copt nu acopera toata tava

Este un lucru capital daca vrei sa-ti iasa prajitura, desi iti poate da mari batai de cap.

 

  1. Cand combini untul cu zaharul, faci lucrurile doar pe jumatate

Mai intai, inainte de a le combina asigura-te ca untul este la temperatura camerei. Doi, nu te opri din mixat chiar daca cele doua ingrediente au devenit omogene. Ar trebui sa continui sa le bati (la viteza 3-4 cu un mixer obisnuit) cand amestecul a capatat o culoare deschisa si a devenit pufos. In cazul in care freci intre degete putina compozitie si nu simti nicio granula de zahar atunci totul este gata.

 

  1. Nu pui toata compozitia in tava

Asigura-te ca nu lasi jumatate din ingrediente pe fundul bolului in care ai facut compozitia. Asa ca foloseste spatula de silicon astfel incat sa ajunga totul in tava.

 

  1. Nu pui un varf de sare in unt

Poate ca ai impresia ca nu e nevoie de sare intr-un desert insa lucrurile nu sta deloc asa. Sarea imbogateste gustul asa ca intotdeauna trebuie adaugata putin pentru un plus de savoare.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 25/02/2018