- Nu pregatesti tava inainte de a incepe sa faci prajitura
Este esential ca odata ce ai terminat prajitura sa o pui imediat in tava astfel incat agentii de crestere (in special daca ai folosit bicarbonat de sodiu) sa-si faca treaba. Tocmai de aceea ar trebui ca tava sa fie gata inainte de a te apuca de prajitura.
- Hartia de copt nu acopera toata tava
Este un lucru capital daca vrei sa-ti iasa prajitura, desi iti poate da mari batai de cap.
- Cand combini untul cu zaharul, faci lucrurile doar pe jumatate
Mai intai, inainte de a le combina asigura-te ca untul este la temperatura camerei. Doi, nu te opri din mixat chiar daca cele doua ingrediente au devenit omogene. Ar trebui sa continui sa le bati (la viteza 3-4 cu un mixer obisnuit) cand amestecul a capatat o culoare deschisa si a devenit pufos. In cazul in care freci intre degete putina compozitie si nu simti nicio granula de zahar atunci totul este gata.
- Nu pui toata compozitia in tava
Asigura-te ca nu lasi jumatate din ingrediente pe fundul bolului in care ai facut compozitia. Asa ca foloseste spatula de silicon astfel incat sa ajunga totul in tava.
- Nu pui un varf de sare in unt
Poate ca ai impresia ca nu e nevoie de sare intr-un desert insa lucrurile nu sta deloc asa. Sarea imbogateste gustul asa ca intotdeauna trebuie adaugata putin pentru un plus de savoare.
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ