Câteva avantaje ale unui uscător de rufe - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Câteva avantaje ale unui uscător de rufe

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » Câteva avantaje ale unui uscător de rufe
sfatulparintilor-uscator-rufe

Esențial în multe țări, uscătoarele de rufe câștigă tot mai mulți adepți și în România. Sunt capabile să transforme complet modul în care spălăm rufele și, odată ce le încercați, nu mai știți cum să trăiți fără ele. Acestea sunt avantajele lor.

Mereu ne-am bazat pe soare pentru a ne usca rufele, dar acțiunea razelor ultraviolete și a umidității strică țesăturile, fără a uita că în lunile reci această sarcină poate fi complicată. În plus, modurile de viață s-au schimbat foarte mult și nu mai avem atât de mult spațiu pentru a întinde hainele pe frânghie sau timp de dedicat rufelor.

Un uscător de rufe este astfel prezentat ca fiind cea mai bună investiție pentru a ne ușura viața de zi cu zi. Avantajele sale sunt numeroase, la fel și unele preconcepții care nu sunt pe deplin adevărate.

1. Economisiți mult timp când spălați rufele

Fie că sunt mulți sau puțini în casă, rufele sunt o realitate inevitabilă. Este, de asemenea, una dintre sarcinile care consumă mai mult timp, dar cu un uscător de rufe va dura doar câteva minute pentru a-l porni, uitând complet de el până când aparatul și-a terminat programul.

Ultimele modele de uscător de rufe încorporează, de asemenea, programe speciale pentru uscare mult mai rapidă. Vorbim despre cicluri complete în doar 40 de minute, cu avantajul că poate fi și programat, astfel încât să nu trebuiască să ne planificăm ziua pe baza rufelor. Veți avea hainele perfecte exact când doriți.

2. Există un uscător pentru fiecare casă

Uscătoarele sunt doar pentru familii numeroase? Deloc, există modele pentru toate nevoile și bugetele. Îl puteți alege cu o capacitate mai mare sau mai mică, dacă rufele dvs. sunt puține și în funcție de spațiul pe care îl aveți acasă.

Putem diferenția trei tipuri de bază de uscător:

Uscătoare cu evacuare. Este cel mai tradițional model care funcționează prin preluarea aerului din exterior, încălzirea acestuia prin intermediul rezistențelor electrice și expulzarea acestuia din nou. Sunt mai ieftine, dar mai puțin eficiente.

Uscătoare cu condensare. Sistemul este similar, dar funcționează cu un circuit intern închis, deci au nevoie doar de o priză. Aerul umed se condensează și se acumulează într-un rezervor care trebuie golit sau conectat la un canal de scurgere.

Uscătoare cu condensator cu pompă de căldură. Cele mai avansate folosesc o pompă de căldură pentru a încălzi aerul, fiind astfel mult mai eficiente. Ele pot fi instalate oriunde și fac puțin zgomot.

În plus, aveți și opțiunea de a alege o mașină de spălat cu uscător, dacă preferați să economisiți cel mai mult spațiu acasă, deși un uscător independent oferă rezultate mai bune și are un număr mai mare de programe specifice. Aceste dispozitive pot fi recomandate dacă nu există prea mult spațiu acasă.

3. Este foarte ușor și confortabil de utilizat

Atârnarea hainelor nu este întotdeauna ușoară. Fie că este pe balcon, pe acoperiș sau în curte, devine dificil pentru persoanele cu probleme de spate, mobilitate redusă sau statură redusă. Și, în plus, poate fi periculos pentru copii.

Folosirea uscătorului, pe de altă parte, este chiar mai convenabilă și mai simplă decât introducerea hainelor în mașina de spălat. Cu programele incluse, mașina face cea mai mare parte a lucrului și majoritatea au senzori pentru a asigura o uscare automată eficientă.

4. Gata cu încrederea în condițiile meteo

Va ploua? Este multă umiditate? Va fi ceață? Vă va fi totuna, deoarece cu un uscător veți uita să vă intereseze vremea de afară. Când aveți nevoie, uscătorul se va ocupa de lăsarea hainelor curate perfecte, în orice moment al anului, indiferent de vreme. Și dacă programați ciclul de uscare, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la programul dvs.

5. Hainele tale sunt noi pentru mai mult timp

Uscarea în aer liber strică treptat hainele. Soarele, atât razele directe, cât și lumina ultravioletă, deteriorează fibrele și distrug culorile. Iar în lunile reci, temperaturile scăzute întârzie uscarea, lăsându-le umede pentru prea multe ore. Pot chiar îngheța, deteriorând cele mai sensibile fibre.

De fapt, unul dintre avantajele uscătoarelor este că acestea reduc timpul de călcat pe multe articole de îmbrăcăminte. Vara, de exemplu, ne putem bucura de tricouri fără cute grație aerării continue în interiorul tamburului, care previne formarea de pliuri precum cele care apar atunci când hainele umede sunt agățate de o frânghie.

Data articol: 25/02/2021