Shop
Ultimele 100 de articole

3 secrete ale curateniei perfecte

27 octombrie 2016, , Vizualizări:
curatenie -sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Cunosti genul acesta de persoana? Nu conteaza ca ajungi la ea acasa pentru un eveniment sau intr-o vizita neanuntata – locuinta sa arata intotdeauna impecabil de curata. Ce stie acea persoana si tu nu?

 

Iata cateva secrete ale curateniei impecabile.

 

  1. Este mai usor sa faci curat continuu decat sa incerci sa faci curat din cand in cand si pe fuga

Ce crezi ca este mai usor: sa dai rapid cu matura imediat ce ai terminat de gatit ori sa incerci sa curati bucataria care nu a fost curatata de o saptamana – chiar daca in acest timp s-au preparat mancare zi de zi? Pentru un moment – un moment tentant – pare ca nu este mare lucru sa lasi vasele in chiuveta urmand sa le speli a doua zi. Insa prea multe amanari de genul acesta si te vei trezi ca traiesti intr-o casa in care te simti prea stresat sa te apuci de dereticat. Insa, daca faci lucrurile mici in timpul zilei si al saptamanii – sa pui lucrurile la loc imediat ce ai terminat cu ele, sa cureti atunci – inseamna mai putin timp consumat si, vei avea impresia, ca totul se face de la sine, fara efort. Daca faci asta dar si o curatenie regulata – vei trai intr-o casa in care iti place.

 

 

  1. Ei stiu ca mai multe lucruri inseamna mai multa curatenie de facut

Mai multe lucruri in casa inseamna ca ai mai multe de curatat. Cu cat mai multe obiecte ai ingramadite in bucatarie, cu atat mai multe lucruri aduna praf si grasime. Cu cat mai multe scaune in bucatarie cu atat mai multe ai de ridicat in timp ce maturi. Acelasi lucru este valabil si in cazul altor mobile: cu cat sunt mai numeroase cu atat mai mult efort trebuie sa depui pentru a le curata. Asta nu inseamna ca trebuie sa traiesti intr-o casa goala pentru a o mentine curata tot timpul, insa daca ai probleme sa faci ordine intr-o anumita camera ar trebui sa analizezi si sa vezi cu care din lucrurile de acolo ai putea trai si ce ai putea indeparta de acolo pentru a putea face mai usor curat.

 

 

  1. Se prefac mai bine

Stiu ca si in cazul celor mai buni oameni pot exista saptamani (si uneori chiar luni) cand este dificil sa faci curatenie generala. Persoanele ale caror case par sa straluceasca intotdeauna de curatenie stiu cum sa dea impresia de ordine prin alegerea celor mai importante locuri unde, chiar si in timpul si energia limitate, odata curatate lasa impresia ca intreaga casa este in ordine (desi nu fiecare coltisor din casa a fost curatat).

 

Sursa: apartmenttherapy.com

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu