Exercitii pentru intarirea muschilor pelvieni - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Exercitii pentru intarirea muschilor pelvieni

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sex și relații » Exercitii pentru intarirea muschilor pelvieni
podul la saltea

Cu cat muschii pelvieni sunt mai puternici, cu atat scazi riscul aparitiei incontinentei si iti imbunatatesti performantele sexuale!

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Tonusul muschilor din zona pelvisului este esentiale pentru buna functionare a aparatului excretor, dar si a aparatului reproducator, avand beneficii nebanuite inclusiv asupra placerii sexuale. “Muschii pelvieni puternici ajuta la reducerea riscului aparitiei incontinentei si cresc sanatatea sexuala”, spune Amy Stein, fondatoarea centrului Beyond Basics Physical Therapy din New York si autoare a cartii “Heal Pelvic Pain”.

 

Dar de ce sunt muschii pelvisului atat de importanti si din ce sunt facuti? In mare, zona pelvisului este formata din muschi, ligamente, tesuturi si terminatii nervoase de care ne folosim enorm fara sa stim. “Pelvisul este un fel de hamac care sustine vezica, uterul, vaginul si rectul. Cu cat muschii pelvieni sunt mai slabiti, cu atat apar mai multe probleme in zona, organele din pelvis riscand sa functioneze deficitar”, explica Amy Stein.

 

Sesiunile de sport de la sala nu ofera, deseori, si exercitii bune pentru intarirea muschilor pelvieni. Exercitiile Kegel, cunoscute ca cele care intaresc peretii vaginului, sunt de fapt exercitii exceptionale pentru intarirea muschilor pelvieni. Dar cate femei fac zilnic 15 minute de exercitii Kegel? Mai mult, chiar si exercitiile care, sa zicem, se concentreaza asupra zonei bazinului, facute la sala, nu lucreaza muschii pelvieni in mod corespunzator. Motivul? Nu sunt efectuate corect. Atunci cand iti lucrezi muschii pelvieni nu trebuie sa simti incordare in alte zone ale corpului, cum ar muschii posteriorului sau cei din interiorul coapselor.

 

Citeste continuarea pe lyla.ro

 

Cite

Data articol: 15/09/2016