Shop
Ultimele 100 de articole

Psiholog Roxana Stoica: Este partenerul predestinat doar o iluzie?

10 iulie 2017, , Vizualizări:
partener predestinat - sfatulparintilor.ro - pixabay_ com - death-2356320_1920

Suntem programati sa cautam surse care creeaza starea de bine, insa deseori este supralicitata statornicia emotiilor. Entuziasmul, “flututrii din stomac”,  fascinatia pentru persoana iubita sunt volatile, de aceea este bine sa folosim criterii rezonabile pentru a decide soarta relatiei. Fireste ca exista legaturi ce pot fi din start toxice și fundamental disfunctionale, iar in acest caz este preferabil sa fie incheiate, pentru a crea disponibilitatea de a cunoaște un partener potrivit.

Partenerul potrivit este cel care are disponibilitate de a intra in relatie, aveti obiective și planuri comune,  ii poti comunica deschis nevoile, temerile, ideile și așteptarile, te simti inteles și cu toate ca nu aveti mereu aceleași pareri, reușești sa negociezi și sa traiești fara mari dificultati cu imperfectiunile sale. Pentru a construi o relatie functionala este nevoie de timp, munca și angajament din partea ambilor parteneri.

Barometrul bunastarii cuplului este indicat de starea de satisfactie pe care o genereaza relatia. Este important ca fiecare sa defineasca atributele pe care le cauta la partener și sa iși seteze așteptari realiste. Starea de bine in cuplu, merge mana in mana cu satisfacerea nevoilor, comunicarea autentica și intimitatea. Atata timp cat va simtiti bine in compania partenerului, acesta va satisface nevoile (rezonabile), sunteti acceptati, valorizati, sustinuti, și la randul vostru, reușiti sa traiti cu imperfectiunile sale fara doze mari de frustrare, aplanand  conflictele intr-un mod sanatos, inseamna ca relatia voastra este pe drumul cel bun. Mintea este instrumentul esential pentru crearea starii de bine, dincolo de bani, faima, silueta sau partenerul perfect.

 

Autor: psiholog Roxana Stoica

Pagina de facebook: Psihoterapeut Roxana Stoica

 

Daca te confrunti cu o problema, ai o indoiala, o nelamurire sau pur si simplu nu gasesti rezolvarea a ce te framanta pe orice aspect de relatie in cuplu, dar si legat de viata ta sexuala, specialistul nostru, este aici pentru tine si iti va raspunde cu un sfat specializat si o vorba buna venita din inima. Mai departe, alegerile tale de viata iti apartin, ca sa ajungi la liniste si echilibru.

Trimite intrebarile tale aici.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.