Shop
Ultimele 100 de articole

Tuse seaca? Tuse umeda? Ce sa faci cand tusea nu mai trece, in functie de tipul ei

14 martie 2021, , Vizualizări:
tratament tuse

5. Antibioticele opresc tusea?

De obicei nu. In general, o tuse seaca sau umeda este cauzata de infectii virale precum raceala si gripa si vei scapa de ea intr-o saptamana. Antibioticele functioneaza in cazul infectiilor cauzate de bacterii. Daca dupa o saptamana nu ai scapat de tuse, mergi la doctor pentru investigatii amanuntite. In cazul unei infectii la sinus sau pneumonie este posibil sa trebuiasca sa folosesti antibiotice.

6. Tusea cauzata de alergii si astm

Alergiile te pot face sa stranuiti, tusesti sau ambele. In acest caz antihistaminele sunt de un real ajutor. Daca se aude un suierat atunci cand respiri s-ar putea sa ai astm si este nevoie sa te vada un specialist.

7. Tusea cauzata de fumat

Daca fumezi sunt sanse mari sa tusesti, in special dimineata. Insa o tuse seaca poate indica si probleme mai serioase. Uneori fumul irita caile respiratorii si cauzeaza inflamatii care mai tarziu s-ar putea transforma in bronsita cronica. Alteori poate semnala un posibil cancer. Daca tusea pare diferita decat de obicei sau daca nu scapi de ea dupa o luna de cand ai renuntat la fumat mergi la un consult.

8. Ce altceva mai cauzeaza tusea

Daca tusesti timp de 8 saptamani sau chiar mai mult pot exista o multime de cauze. Tusea cronica poate avea ca motiv refluxul gastrointestinal. Sau poate ca iei anumite medicamente care au efect secundar tusea. Sau poate fi un simptom al tusei convulsive. Toate aceste probleme medicale necesita atentia unui specialist.

© Djma | Stock Free Images

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.