Difteria este o infecție extrem de periculoasă, potențial fatală, care afectează în special sistemul respirator. Poate fi prevenită prin vaccinare, care este inclusă în calendarul național obligatoriu. Află în acest articol ce simptome prezintă, care este tratamentul necesar, precum și recomandările specialistului în acest sens.
Difteria este o infecție cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae și se transmite de la o persoană la alta, de obicei prin picături respiratorii, precum cele eliminate prin tuse sau strănut (în special în locurile aglomerate). Rareori are loc contaminarea prin atingerea leziunilor pielii sau a hainelor unei persoane bolnave. De asemenea, se poate face transmiterea prin contactul cu un obiect, precum o jucărie sau un prosop/șervețel murdar, purtător al bacteriei cauzatoare.
Această bacterie pătrunde și se atașează de mucoasa sistemului respirator, care include părți din corp ce te ajută să respiri; bacteria poate produce o toxină care cauzează stare de slăbiciune, durere de gât, febră, noduli inflamați la nivelul gâtului. Toxina distruge țesuturile sănătoase din sistemul respirator, în decurs de 2-3 zile țesutul mort formând un înveliș gros, de culoare gri, care se acumulează în gât sau nas (denumit pseudomembrană). Acesta poate acoperi țesuturile din nas, amigdale, laringe și gât, îngreunând înghițirea și respirația. Toxina poate ajunge și în fluxul sanguin, provocând probleme la nivelul inimii, al nervilor și al rinichilor.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2SIPFdl
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025