Terapia craniosacrala: Miracolele vindecarii venite din inteligenta propriului tau corp - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Terapia craniosacrala: Miracolele vindecarii venite din inteligenta propriului tau corp

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Terapia craniosacrala: Miracolele vindecarii venite din inteligenta propriului tau corp
terapia craniosacrala - sfatulparintilor.ro -pixabay_com - massage-835468_1920

Terapia craniosacrala este o terapie bazata pe atingerea mainii ce nu foloseste nicio forma de manipulare sau de forta fizica. Terapeutul asculta prin mainile sale la ce se intampla in interiorul corpului pacientului si faciliteaza forta vitala a corpului sa scoata la suprafata schimbarea intrinseca si reorganizarea necesara vindecarii si echilibrarii. In acest fel, terapeutul identifica si vindeca dureri fizice sau emotionale ori diverse tensiuni din corp ce pot deveni in viitor probleme de sanatate.

Studiile realizate de osteopati din SUA inca de acum 100 ani dovedesc faptul ca fiecare celula a corpului uman are un ritm specific de miscare ce este fundamental vietii si care a fost numit ritmul craniosacral; acesta apare in embrion inca dinaintea ritmului inimii.

Acest ritm pe care fiecare organ in parte il urmeaza in maniera sa proprie este asa de subtil incat nu poate fi detectat cu aparatele insa mainile unui terapeut profesionist si experimentat il detecteaza.

In unele regiuni ale corpului, exista intreruperi ale ritmului craniosacral sau o accelerare a sa.

Acest lucru indica un dezechilibru cauzat de o trauma fizica (lovituri din copilarie, cazaturi cu impact puternic de care nici nu ne mai amintim, accidente de orice fel, de masina, de bicicleta, domestice, etc) sau de traume si dureri emotionale adanc stocate in celule, pe care corpul nu le uita chiar daca mintea si memoria noastra crede ca le-a depasit. Orice asemenea blocaj se prezinta ca un chist energetic ce exista in campul energetic al persoanei si perturba ritmul craniosacral al zonei respective. Aceste chisturi energetice sunt cele responsabile de dureri ce nu mai trec, de organe ce functioneaza dezechilibrat si slabit pana la instalarea unei afectiuni cronice, de slabirea imunitatii datorate insasi fluxului energetic al vietii ce nu mai curge lin prin tot corpul.

Pentru a afla mai multe despre miracolele terapiei craniosacrale la care multi medici recurg ca terapie ajutatoare sau chiar principala de vindecare a pacientilor, va prezentam informatii pretioase de la terapeutul craniosacral Monica Radulescu, specializata inclusiv pe eliberarea somato-emotionala Metoda Upledger.

„Durere de cap, dureri de genunchi, dezechilibre emotionale (depresie, anxietate), parestezii (amorteala in brate, in picioare etc. cu pierderea sensibilitatii), dureri faciale, stres, dezechilibru postural, traumatisme fizice si/sau disfunctii emotionale, dureri (vechi) care se reactiveaza si poate nu au explicatii din punct de vedere medical, greutate in procesul de invatare, dislexie, disfunctii postchirurgicale…si multe alte afectiuni insotite de durere si/sau amorteala, stari emotionale  pot fi vindicate si ameliorate prin terapia craniosacrala!

In aceeasi nota – intr-o forma blanda – se abordeaza si traumele din copilarie.

Toate acestea afectiuni pot fi abordate de terapia craniosacrala, daca nu implica urgenta medico-chirurgicala.

Terapia craniosacrala nu are contraindicatii. Functioneaza bine impreuna cu un demers psihoterapeutic si/sau tratament medicamentos etc.

Ce inseamna terapia craniosacrala?

Terapia craniosacrala a fost descoperita si dezvoltata de renumitul medic, profesor de biodinamica si cercetator clinic John E. Upledger, in urma studiilor stiintifice pe care le-a coordonat la Universitatea de Stat Michigan din Statele Unite, intre anii 1975-1983.

Pe scurt – genialul medic John E. Upledger descopera si apoi demonstreaza, pe baza studiilor stiintifice, ca in corp, dincolo de sistemul cardiovascular, sistemul digestiv, sistemul respirator etc. mai exista inca un sistem distinct, care tine de performanta fiziologica, ca apoi sa-l defineasca – sistemul craniosacral.

Sistemul craniosacral este compus din: meninge – sistemul membranos cu cele trei staturi; lichidul cerebrospinal care este incapsulat in sistemul membranos; structura din interiorul sistemului membranos care controleaza producerea si curgerea fluidului.

Fiecare dintre noi avem un sistem craniosacral – in care se intampla acelasi mecanism – ca un ritm – de producere si de reabsortie a lichidului cefalorahidian – acesta este ca un sistem hidraulic semi-inchis.

Drept urmare, avem acest ritm in interiorul corpului, atat timp cat suntem in viata.

Si asa cum putem sa facem legatura dintre activitatea inimii si activitatea de respiratie cu sistemul cardiovascular si respectiv sistemul respirator, tot asa putem  sa invatam sa culegem informatii despre functionarea sistemului craniosacral in regiuni si parti diferite ale corpului.

Astfel, terapeutul  poate localiza zonele cu probleme din corp atunci cand acele parti nu au o miscare ritmica, ca raspuns la blanda palpare a sistemului craniosacral.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 19/09/2021