Stirea de bine: 7 obiceiuri nesanatoase care iti fac totusi bine - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Stirea de bine: 7 obiceiuri nesanatoase care iti fac totusi bine

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Stirea de bine: 7 obiceiuri nesanatoase care iti fac totusi bine

Cand vine vorba despre sanatatea noastra, cativa pasi gresiti facuti din cand in cand nu sunt ceva rau. Ba chiar s-ar putea sa-ti faca mai mult bine decat crezi.

 

Iata 7 obiceiuri pe care le consideri nesanatoase, dar care s-ar putea sa-ti faca bine.

 

1. Bei o cana mare de cafea dimineata… si o reumpli de doua-trei ori

Cafeaua si-a creat un renume rau din cauza cofeinei. Totusi, cafeaua te ajuta sa-ti schimbi starea de spirit (un studiu publicat recent a scos la iveala faptul ca doua-trei cesti de cafea zilnic scad cu 15% riscul de depresie). Cofeina activeaza procesul de secretare in creier a dopamonei si serotoninei. In plus, cafeaua este bogata in antioxidanti care protejeaza de cancer. Daca nu esti bautor de cafea, nu incepe acum sa o faci.Cafeaua iti poate aduce tulburari la stomac. Insa daca esti un impatimit al licorii aromate, nu te simti vinovat cand iti mai torni o ceasca.

 

 

2. Nu ti-ai luat vitaminele

Vitaminele te ajuta sa umpli “golurile” si sa-ti iei astfel nutrientii de care corpul tau are nevoie. Totusi, daca uiti de ele organismul iti poate multumi. Pana al urma aceste vitamine sunt niste suplimente alimentare pe care organismul nu le absoarbe atat de usor cum ar face-o daca mananci sanatos.  Asa ca nu te baza numai pe pilule si incearca sa mananci mai multe fructe si legume.

 

 

3. Te enervezi

Furia este o emotie buna, insa neinteleasa. Furia te motiveaza sa iei masuri imediat. Important este sa stii sa-ti controlezi aceasta furie. Iata trei pasi simpli care te pot ajuta

–       Afla ce a determinat furia: poate un coleg a fost nepoliticos…

–       Sunt si alte emotii in spatele furiei? Te-ai simtit jignita cand cineva a facut o remarca sau esti de fapt nemultumit de locul de munca?

–       Fa un plan sa rezolvi situatia: pentru cazul concret prezentat – discuta cu respectivul coleg ca sa afli ce a vrut sa spuna. Sau cauta-ti un job nou.

Nu lua decizii pripite. Asteapta putin timp sa te linistesti, sa vezi mai clar lucrurile, si actioneaza in consecinta. Nu lua niciodata hotarari importante cand esti furios.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/08/2014