Semne hormonale ca imbatranesti prea repede. Iata ce ai de facut ca sa previi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semne hormonale ca imbatranesti prea repede. Iata ce ai de facut ca sa previi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Semne hormonale ca imbatranesti prea repede. Iata ce ai de facut ca sa previi
Semne hormonale ca imbatranesti prea repede

Femeile considera ca in viata lor exista trei momente principale din punct de vedere hormonal: prima menstruatie, nasterea si menopauza. Adevarul este ca intre aceste trei etape principale, mai sunt si cateva intermediare, plasate intre perioada fertila si perimenopauza.

Perimenopauza apare mult mai devreme decat femeile isi pot da seama: in jurul varstei de 35 de ani. Glandele primesc treptat semnalul sa produca cat mai putini hormoni, pana cand ovulatia inceteaza pentru totdeauna. Este un fel de pubertate inversata.

Cum iti dai seama ca experimentezi perimonopauza?

Primul semn ca ai intrat la perimenopauza este aparitia ciclurilor neregulate. Productia hormonala scade, asa ca ovulatia nu se va mai produce regulat. Femeile se asteapta ca ciclurile lor menstruale sa fie regulate pana la instalarea menopauzei, insa acesta este un proces lung si lent care poate incepe de la 30 de ani.

Citeste si: Cum sa scapi de grasimea abdominala! Sfaturi de la expert in hormoni

Alte semne ale perimenopauzei sunt:

– extenuare fizica

– lipsa somnului

– anxietate

– lipsa libidoului

– acnee

– acumulare de kilograme

Totusi, aceste semne nu inseamna neaparat instalarea perimenopauzei, ci semne ale imbatranirii premature.

Daca incepi sa faci cateva modificari ale stilului de viata, imediat ce observi aceste semne, poti tine sub control situatia.

Iata ce modificari poti face pentru a preveni imbatranirea prematura, dar care te ajuta sa incetinesti procesul perimenopauzei.

Nu rata nici: Ce trebuie sa stie femeile despre hormoni, din copilarie pana la menopauza

Mananca mai multe proteine si grasimi sanatoase

Proteinele si grasimile sunt foarte importante in alimentatie si contribuie la productia de hormoni. Sunt recomandate o portie de proteine de origine animala si doua portii de origine vegetala pe zi. Acestea pot fi: carne de pui slaba, peste gras, linte, seminte de floarea soarelui, mazare, canepa, ulei de cocos.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/06/2021