Shop
Ultimele 100 de articole

Scapă de microbi! Cele mai murdare locuri din viaţa ta

02 august 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - scapa de microbi

Cu siguranţă că microbii şi viruşii pot fi întâlniţi aproape peste tot în ţară, însă unii dintre ei sunt în locuri pe care le credeai sigure. În următoarele rânduri vom vorbi despre locurile neaşteptate unde poţi găsi microbi şi cum ar trebui să le dezinfectezi. Până la urmă, lupta împotriva microbilor depinde de tine şi se află în mâinile tale. La propriu, dacă luăm în calcul că 80% dintre infecţiile cu microbi se răspândesc prin contactul cu mâinile. Aşa că spălaţi-vă pe mâini şi pregătiţi-vă să scăpaţi de microbi care se ascund în…

 

 

 

 

NOU! Aboneaza-te la newsletter si poti castiga voucher Bestkids.ro!

 

 

 

Ţâşnitorile publice unde poţi bea apă au o mulţime de microbi

Să bei apă dintr-o ţâşnitoare publică în care sunt milioane de bacterii nu este chiar cea mai fericită idee, însă fântânile din şcoli sunt chiar mai rele din acest punct de vedere.

 

Cum să reduci riscul: Asigură-te că micuţul tău are suficiente rezerve de apă când merge la şcoală şi spune-i să se spele bine pe mâini de-a lungul zilei.

 

 

 

Butoanele ATM-urilor au nenumăraţi microbi

Dacă nu eşti atent poţi lua mai mult decât bani de la un ATM. Butoanele acestor aparate au mai mulţi germeni şi microbi decât o toaletă publică. ATM-urile nu sunt curăţate în mod regululat şi sunt butoanate zilnic de câteva mii de persoane – combinaţia perfectă pentru dezvoltarea microbilor.

 

Cum să reduci riscul: Este o idee foarte bună să ai asupra ta un spray antibacterian pe care să-l utilizezi după ce ai folosit bancomatul şi ai pus banii în portofel.

 

 

 

În locurile de joacă se găsesc mulţi microbi

Cei mici au tendinţa de a împrăştia peste tot fluide ale propiilor corpuri. Cercetătorii au găsit în locurile de joacă sânge, mucus, saliva şi urină. Şi cum copiii au tendinţa de a pune mâna peste tot, după care să o bage în gură sau în nas, nu este de mirare că juniorii şi mămicile lor se îmbolnăvesc rapid.

 

Cum să reduci riscul: Nu merge niciodată în parc cu copilul fără să ai asupra ta un spray antibacterian şi să-i dezinfectezi mâinile copilului din când în când, mai ales înainte să mănânce ceva.   

 

 

Microbii nu ocolesc nici propria ta cadă

Şocant, dar adevărat: locul unde tu te cureţi este destul de murdar. Un studiu recent a scos la iveală faptul că anumite bacterii ce cauzează infecţii ale piele au fost găsite în 26% dintre căzile testate. O cadă conţine, în mod normal, peste 100.000 de bacterii pe cm pătrat. Când te speli scapi de germenii şi viruşii care ajung în cadă, un mediu proprice creşterii şi înmulţirii lor.

 

Cum să reduci riscul: O dată pe săptămână dezinfectează cada şi scurgerea. După ce ai spălat cada este indicat să o ştergi cu un prosop pentru a fi sigur că ai îndepărtat toţii oaspeţii nedoriţi. Dacă laşi cada umedă atunci bacteriile şi germenii vor supravieţui. În cazul în care ai infecţie de piele şi foloseşti cada utilizează o soluţie compusă din două linguri de clor la 250 de ml de apă.

 

 

 

Pe telecomenziile de la hotel sunt mulţi microbi

Primul lucru pe care îl faci după ce ai intrat în camera de hotel este să pui mâna pe telecomandă şi să porneşti televizorul. Aceeaşi acţiune o fac sute/mii de alţi oaspeţi ai hotelului. Ştii cât este de murdară telecomanda? Potrivit unui studiu, bacterii şi viruşi au fost găsiţi pe telecomadă, clanţa uşilor şi întrerupătoare după ce oaspeţii au părăsit încăperea.

 

Cum să reduci riscul: Foloseşte un serveţel antibacterian pentru a şterge telecomanda, clanţa şi întrerupătoarele imediat ce ai intrat în cameră.

 


Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.