Remedii pentru arsuri. Cum scapi de durere si te vindeci cand te arzi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Remedii pentru arsuri. Cum scapi de durere si te vindeci cand te arzi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Remedii pentru arsuri. Cum scapi de durere si te vindeci cand te arzi
Remedii pentru arsuri

Arsurile sunt clasificate in functie de severitatea lor. Remedii pentru arsuri poti sa folosesti la o arsura de gradul intai. O arsura de gradul intai este considerata cea mai putin severa, deoarece afecteaza doar stratul exterior al pielii. In unele cazuri poti sa apelezi la remedii pentru arsuri si in situatia unor arsuri de gradul II. Arsurile de gradul II afecteaza straturile mai adanci ale pielii. Remedii pentru arsuri nu poti sa folosesti daca ai arsuri de gradul III sau gradul IV. Arsurile de gradul III si IV sunt considerate urgente.

Cele mai bune remedii pentru arsuri

Arsurile usoare se vindeca in aproximativ o saptamana- doua. Scopul tratamentului pentru arsuri este de a reduce durerea, de a preveni infectiile si de a vindeca pielea mai repede.

Apa rece, remediu pentru arsuri

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci atunci cand te arzi este sa lasi sa curga pe zona arsa apa rece, aproximativ 20 de minute.

Compresele

O compresa race sau o carpa umeda curata plasata deasupra zonei de arsura ajuta la ameliorarea durerii si a umflaturilor. Puteti aplica compresa la intervale de 5 – 15 minute. Incercati sa nu utilizati comprese excesiv de reci, deoarece acestea pot irita mai mult arsura.

Unguente antibiotice

Unguentele si cremele antibiotice ajuta la prevenirea infectiilor. Aplicati un unguent antibacterian precum Bacitracin sau Neosporin pe arsura si acoperiti cu folie alimentara sau un pansament sau o carpa sterila, non-pufoasa.

Aloe vera

Studiile arata dovezi ca aloe vera este eficienta in vindecarea arsurilor de gradul I pana la gradul II. Aloe este antiinflamator, favorizeaza circulatia si inhiba dezvoltarea bacteriilor.

Mierea, remediu pentru arsuri

Mierea poate ajuta la vindecarea unei arsuri minore atunci cand este aplicata local. Mierea este un antiinflamator si natural antibacterian si antifungic.

Imagine de Алиса Назарова de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 25/04/2022